sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Marketanpuistossa

Olin viime lauantaina Kotipuutarha-lehden järjestämässä bloggaajatapahtumassa Espoon Marketanpuistossa. Paikalla oli lisäkseni liuta puutarhabloggaajia, sekä uutuuksiaan esittelemässä Rudus, Tahvoset, Kekkilä ja Tikkurila. Tänä vuonna teemana oli hulevesien käyttöönotto. Tärkeä aihe, koska kyllähän se sadeveden järkevä talteenotto ja hyötykäyttö olisi fiksua sen sijaan, että ohjaa vedet viemäriin ja kastelee pihan kasvit vesijohtovedellä...

marketan puisto

Marketanpuistossa järjestettiin samaan aikaan puutarhapäivät ja myynnissä olisi (kuulema) ollut kaikkea ihanaa. Valitettavasti itse missasin tuon huikean tilaisuuden tuhlata rahaa (heh), koska pääsin paikalle vasta myöhemmin... Onneksi elokuun lopulla koittaa uusi tilaisuus, kun puistossa järjestetään syksyn puutarha- ja markkinapäivä.

bloggaaja tapahtuma

Tarjolla oli paljon tietoa, inspiraatiota, ideoita, sekä viime vuodesta tuttuja kasvoja. Alakuvassa Puutarha Tahvosten kaunis uutuus helmipensas. Aika söpö!

puutarha tahvoset

Rudukselta on tullut myös tällaisia monikäyttöisiä harkkoja, joita pystyy pinoamaan lukuisilla eri tavoilla. Varmasti tosi kätsät esim. tilanjakajina tai pienen pihan yrttiastioina.

rudus harkot

Vaikka ostokset jäivät tällä kertaa tekemättä, ihan tyhjin käsin ei tarvinnut lähteä, kun saatiin Tahvosilta mukaamme tuollaiset söpöt lakan taimet. Saa nähdä, miten tulee selviämään tämän hortonomin hyppysissä... Omani on vielä ruukussaan, mutta sille pitäisi järjestää nyt omat suo-olosuhteet pihalle. Paikka on vielä hieman auki.

lakka taimi

ideapihat

rautaportti

Upea tuo Marketanpuisto kyllä. Viime kesänä sinne piti jo mennä pyörimään ja hakemaan ideoita, mutta jotenkin reissu vaan jäi tekemättä. Tänä kesänä uusi yritys, tuolla on nimittäin varmasti joka kerta aina uutta nähtävää, varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Kiitos järjestäjille mukavasta tapahtumasta! 

Ajattelin päivittää ehtiessäni (illalla) tähän postauksen loppuun linkit myös muiden paikallaolijoiden blogeihin. Siellä on niin upeita puutarhablogeja, että ei ihan heti lopu inspis niitä lukiessa. Mutta nyt täytyy lähteä väkertämään välipalaa meidän kesälomalaisille. Täällä on pihalla meneillään eräs mielenkiintoinen projekti, josta varmasti tulen postaamaan jossain vaiheessa. :)

Edit. tässä siis linkit vielä muiden paikalla olijoiden blogeihin: klikatkaa ja inspiroitukaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...