keskiviikko 31. elokuuta 2016

Miesflunssa

Niin, eihän se tietekään ole mitään, että itse sairastuu flunssaan jo ennen kuin ehtii sanoa sanan päiväkoti. Mutta se, että perheen kaksilahkeinen sairastuu flunssaan: se on jo vakava asia. Ei se ole mitään, että on itse yskinyt kolme viikkoa erinäisiä riekaleita hengityselimistään (öisin sisään päin, ettei perheenjäsenten unet häiriinny), syönyt astmaan yhden kortisonikuurin ja saanut siihen päälle vielä nuhan ja tukkoisen pään. Kun mies sairastuu miesflunssaan, kasvaa hänen nieluunsa jättimäinen kaktuskasvi, joka saa miehen käyttäytymään taudille ominaisella tavalla: huokailemaan ja vaikeroimaan, keskimäärin noin kerran tunnissa. Jo kolmatta päivää, herranjumala! Mies huokailee ja voivottelee, ettei vaimo vain pääsisi unohtamaan, että nyt on oikeasti tosi kipeä olo. Koska olisi kamalaa jos vaimo unohtaisi ja joku nakki napsahtaisi. Pitäisi levätä ja ottaa iisisti. Oi, kuinka ottaakaan voimille.

man flu

Mies mittaa lämmön korvasta. Ei kuumetta, mutta alilämpöä! Sehän on vielä inhottavampaa kuin kuume, koska siihen ei ole lääkettä. Inhottavia vilunväreitäkin menee pitkin selkää. 

"Onks sulla kurkku kipeä?", mies kysyy. 
"Ei", vastaan ja yskin pari keuhkosolua kitalakeen. 

Luen miehen ilmettä kuin avointa kirjaa: "mä olen kipeämpi", mies miettii, mutta ei uskalla sanoa sitä ääneen. Koska kyllähän tämä on pienimuotoinen kilpailu, jonka mies voittaa aina. Omasta mielestään. 

Aamulla mies lähti reippaana töihin, koska ei ole kuumetta. Mikäs mies se sellainen olisi, joka olisi flunssan takia pois töistä. Sitä paitsi maailmankaikkeutta pyörittävät rattaat voisivat vaikka pysähtyä ilman miehen tärkeää työpanosta. Sitä riskiä ei sovi ottaa. Töiden jälkeen kotiin palannee työn ja tämän viheliäisen virustaudin yhteisvoimin polkema ihmisraato, jonka pitää antaa levätä, koska tauti on hyvin sitkeä ja vaatii nujertamisekseen paljon huomiota ja huolenpitoa. Ja jota ei tule rasittaman kotitöillä tahi lastenhoidolla.

man flu

Täten vetoankin THL:n rokotetyöryhmään: olisiko jo aika havahtua ja valmistaa rokote tähän perheitä riivaavaan tartuntatautiin? Ymmärtääkseni on kyse jo sen suuruusluokan epidemiasta, että ehdottaisin sen lisäämistä poikalasten rokoteohjelmaan. Voisimme sitten lastenlapsillemme kiikkustuolissa kertoa tuosta kamalasta miesflunssasta, joka ennen muinoin kaatoi miehiä petiin, mutta joka hyvällä rokotekattavuudella saatiin nujerretuksi ihmiskunnasta.

miesflunssa

Kuvan miespuolinen henkilö ei liity tapaukseen.

13 kommenttia:

 1. Tiedän hyvin tuon flunssan ja kannatan ehdottomasti rokoteohjelmaan lisäämistä😂

  VastaaPoista
 2. Jessss. Mahtavaa että olet takaisin blogisi parissa!

  Kiitos päivän parhaista nauruista!
  Sitä miesflunssaa odotellessa- koputan puuta, sillä tän syksyn flunssat on vielä onnistuneet meidät välttämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amy <3

   Huhhuh, toivottavasti pysyttekin terveinä!

   Poista
 3. Hah hah hah! Tuttu tauti jo lapsuuden kodista saakka! Tämä on hyvää viihdykettä taudin kourissa oleville ;) https://www.youtube.com/watch?v=VbmbMSrsZVQ

  VastaaPoista
 4. Huspois, pysykööt se kaukana meiltä!! :D Hyvin tuttua, tosin tuo oma ukkokulta ei yleensä montaa päivää sairasta, ehkä yhden tai kaksi, mutta sitäkin tujummin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huspois, todellakin pysyköön kaukana! ;) Ja tästä kun ollaan selvitty, niin tännekään ei ole enää asiaa.

   Onnittelut hienosta, uudesta fb-sivusta Kelorantaan! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Löytyykö edes enää miestä, joka ei olisi tähän tautiin sairastunut..?! ;)

   Poista
 6. Haha, kiitos päivän nauruista - vaikka siis - eihän miesflunssalle tietenkään sovi nauraa, sehän vasta julmaa olisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei missään nimessä! Kyse on elämästä ja kuolemasta.   {muahahahahahhahahahahahhahahahahahaaaa!!}

   :P

   Poista
  2. Juu, ei missään nimessä! Kyse on elämästä ja kuolemasta.   {muahahahahahhahahahahahhahahahahahaaaa!!}

   :P

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...