torstai 8. syyskuuta 2016

Hotelli Estoria | Tallinna

Voiko jostain asiasta kirjoittaa blogissa, josta on tapahtunut melkein vuosi? Vastaan itse: voi. Koska viime marraskuusta asti päässä on hiertänyt ajatus, että tämä juttu on vielä postaamatta. Ajallaan kirjoitin kyllä itse matkustamisesta lahden toiselle puolelle, Tallinnaan, mutta loput postaukset jäivät roikkumaan vajaiksi raakileiksi luonnoksiin ja ajatuksen tasolle. Nyt tuntuu, että en voi jatkaa blogin kirjoittamista, ennen kuin olen hoitanut rästit pois päiväjärjestyksestä.

Erityisesti reissupostaukset ovat sellaisia, joita itse etsin ja luen suurella mielenkiinnolla - varsinkin jos olen suunnittelemassa reissua. Kovassa käytössä on tietysti myös muut sivustot, esimerkiksi TripAdvisor, mutta ei ole blogeja voittanutta, kun puhutaan aidoista kokemuksista.

Tallinn

Koko Tallinnan reissu sai alkunsa jo kaukaa, sieltä ihan ensimmäisestä PING-Helsinki -tapahtumasta, jossa voitin hotellilahjakortin Sokos Hotel Estoriaan, Tallinnaan. Sopiva ajankohta lahjakortin lunastamiselle aukesi sitten viime syksynä, sopivasti meidän ensitapaamisen vuosipäivän aikaan. Olinkin hotellia varatessani maininnut tästä vuosipäivän vietosta ja huoneessa meitä odotti onnittelukortti ja pullo kuohuvaa.

Vuosipäivä

Hotel estoria

Estoria sijaitsee ihan siinä Viru-hotellin kyljessä, jonka kaikki Tallinnan kävijät varmasti tunnistavat. Oikein hyvä sijainti siis Tallinnan loman tukikohdaksi. Huoneet on sisustettu kotoisasti ja ne ovat TODELLA hiljaisia ja siistejä! Jos kaipaat rauhaa ja kunnon yöunia, niin täällä ne saat. Hotellin käytävillä on muuten myös kahvi- ja teemasiinat hotellivieraiden käytössä veloituksetta. Mukavia pieniä juttuja, jotka tekevät vierailusta jotenkin vielä vähän mukavampaa.

hotelli estoria

hotelli estoria room

Estoriasta ei voi puhua mainitsematta aamupalaa. Aamiaisravintola on siisti, rauhallinen ja selvästi astetta (tai monta astetta!) laadukkaampi kuin perus Sokkarihotelleissa noin yleensä. Valikoima on runsas, mutta ei laadun kustannuksella. Myös pöytiin tarjoiltu kahvi ja tee ovat aina plussaa.

estoria aamupala

estorian aamupala

Tulipa piipahdettua Viru-hotellissa sijaitsevan KGB -museon opastetulla kierroksellakin. Kierros oli kyllä mielenkiintoinen, varsinkin kun miettii, että noista ajoista ei ole edes kovin kauaa kun agentit ovat vakoilleet hotellivieraita ja henkilökuntaa... Hotellivieraille museon sisäänpääsy on 8€, muille 11€.

kgb museum

kgb museo tallinna

museum tallinn

Estoria muuten paistattelee TripAdvisorissa 7. sijalla Tallinnan 82 hotellista. Enkä muuten ihmettele, koska tuossa hotellissa kaikki toimi ja oli niin kuin pitääkin. Suositus!

Tulossa muuten Tallinnaan liittyen vielä lisää juttua, ainakin yksi toinen hotellivinkki ja pari ravintolasuositusta. Tähän olisikin luontevaa saada jatkoksi teidän Tallinnna-vinkit. Joten kommenttiosio on teidän, olkaatte hyvät!

8 kommenttia:

 1. Solo Sokos Hotell Estoria on vain nii-iin ihana hotelli <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on - ja sähän olit kirjoittanut siitä myös! Tuolla kyllä viihtyisi kauemminkin kuin yhden yön. Onneksi Tallinna on lähellä ja helposti saavutettavissa mihin vuodenaikaan tahansa. :)

   Poista
 2. Hih, kyllä on ihan OK kirjoittaa vaikka vuoden vanhoista reissuista. Minullakin Tallinnat on vasta tuloillaan - käytiin kesällä mutta maisemat oli näköjään samanlaiset silloinkin ;) Ja me oltiin siinä pahamaineisessa Virussa ja salaa ehkä kuikin sinne Estorian puolelle. Estoriassa ei silloin enää ollut yhtään huonetta vapaana, joten jäätiin Viruun eikä yhtään pöllömpi paikka sekään.

  Ihanat nuo ylläriskumpat teille! Pitää varmaan itsekin hankkiutua naimisiin, että pääsee myöskin vuosipäivien viettoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kiitos Sari! Jään odottamaan sun Tallinna-juttuja. Linkkaa vaikka tähän kommenttikentän jatkoksi jos viitsit, olisi kiva, että löytyy sitten lisää linkkejä samasta postauksesta? :)

   Virulla on kyllä huippusijainti! Enkä mä tiedä onko se nyt mikään pahamainen - varmasti perussiisti hotelli tänä päivänä. Ja lasten kanssa varmaan olisi oikein passeli! Olen kyllä joskus käynyt, mutta siitä on varmaan ainakin kymmenen vuotta, ellei enemmänkin. Estoria on kyllä saavuttanut suosion ja hotelli on varmaan varattu aika pitkälle, joten jos meinaa majoittua tuolla, niin saa varmaan olla aika ajoissa varaamassa.

   Ylläriskumpat oli kyllä ihanat! Kannattaa näköjään ehdottomasti mainita varauksen yhteydessä kaikista mahdollisista merkkipäivistä, jos sattuu osumaan matkan aikoihin. :) Ja hei, tää ei ollut hääpäivä, vaan ihan tapaamisen vuosipäivä - eli ei siihen välttämättä sitä naimisiin menoa tarvita. :D

   Poista
 3. Joo todellakin voi kirjoittaa juttuja vaikka olisi mennyt aikaa! Itsekin kirjoitin tänä kesänä viime kesän porvoon reissusta, ja äskettäin Meksikosta, jossa olimme viimevuoden tammi-helmikuussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! :D Mulla on vielä kesken postaussarja viime kevättalven Gdanskin matkasta, lasten kanssa tehdystä kesäretkestä Tallinnaan en ole kirjoittanut vielä mitään ja elokuun Rooman reissun jutut kirjoittamatta. :D

   Mutta totta se on, että eihän reissujutut ihan niin äkkiä vanhene. Täytyykin tulla lukemaan sun jutut, Meksiko olisi ihana kohde!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...