perjantai 9. syyskuuta 2016

Kaksi ravintolasuositusta Tallinnassa

Tallinnassa on mieletön määrä hyviä ravintoloita, jotka odottavat vielä käymistään. Viime lokakuiselta reissulta haluan mainita kaksi, jotka sain ruksia to eat -listalta. Oltiin etukäteen hieman tehty selvitystyötä ja varattu pöydät hyvissä ajoin. Molemmissa oli todella hyvää ruokaa, leppoisa meininki, ystävällinen palvelu - ja pieni lasku. Lokakuun lopun illat ja ravintoloiden hämyinen valaistus Tallinnan vanhassa kaupungissa luovat ihan huikean tunnelman tällaisille kahdenkeskisille illallisille, mutta ikävä kyllä valokuvauksen kannalta homma on vähän eri... Pardon siis kellertävistä suttukuvista. 

Ensimmäisen illan pöytävaraus oli ravintola Pegasuksessa (Harju 1). Rakennuksen ulkomuoto on vähän kolho, mutta sen ei kannata antaa hämätä. Sisälle astuessa meininki on oikein moderni, viihtyisä ja mielenkiintoinen.

ravintola pegasus

Ruokaa odotellessa hieman Proseccoa.

pegasus restaurant

Alkupalalautanen kahdelle, jossa oli mm. tummaa leipää, näkkileipää, erilaisia tahnoja, marinoitua sipulia ja salaattia.

pegasus

Nyt on ihan pakko sanoa, että en ihan täysin muista enää, mitä kaikkea tuon paistetun kalani alla oli. Mutta hyvää se oli, sen muistan! Pegasuksen listalta näyttää kuitenkin löytyvän tällainen annos tällä hetkellä: pannulla paistettu pääkokin valitsema valkoinen kala, peruna-, ja hernekakku, valkoinen retiisi-kurkkusalaatti ja aioli. Miehen lautaselta muitelen löytyneen jonkin sortin pihvin.

pegasuksen menu

Ilmeisesti ruokalista on ainakin osittain muuttunut meidän käynnin jälkeen, sillä tällaista kakkua kirsikkakompotilla listalta ei näytä löytyvän... Tämä oli kyllä taivaallista!

Pullovesi, kuohuviinit, alkuruokalautanen kahdelle, kaksi pääruokaa ja kaksi jälkiruokaa maksoivat yhteensä 68,20€. Pegasus näyttää olevan TripAdvisorin sijalla 7. Tallinnan 695 ravintolasta. Ja täysin ansaitusti!

Toisena iltana suunnattiin ruokailemaan ravintola Von Krahli Aediin (Rataskaevu 8). Rataskaevuhan on just sitä idyllisintä vanhaa kaupunkia mukulakivineen ja vanhoine rakennuksineen. Sisältä ravintola oli juuri niin tunnelmallinen kuin ulkoa päin saattoi olettaa.

ravintola von krahli

tallinnan von krahli aed

restaurant von krahli aed

Omalta alkupalalautaseltani löytyi virolaisia juustoja lisukkeineen.

rataskaevu

Pihvi, ohraa ja kasviksia.

von krahli ruokalista

Jälkkäriksi valikoima käsin tehtyjä makeisia

tallinnan ravintolat

ja kahvia

Von Krahli Aedin loppulasku alkujuomineen, alkuruokineen, pääruokineen, viineineen, jälkiruokineen ja kahveineen kahdelta oli 79€. Ja kyseinen ravintola sijoittuu TripAdvisorissa tällä hetkellä 10. sijalle.

Molemmat ravintolat olivat kyllä kertakaikkisen hienoja kokemuksia kaikkineen. Ruuat olivat maukkaita ja menut harkittuja sekä palvelu priimaa. Mieleen jäi erityisesti Pegasuksen iloinen ja välitön naistarjoilija, sekä Von Krahli Aedin mukava miestarjoilija, joka kiireestä huolimatta ehti meitä jututtaa ja kertoa sekä annoksista, että rakennuksen historiasta.

Visiteeraapa siis ensi kerrassa Tallinnassa käydessäsi näissä, mikäli ovat vielä testaamatta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...