lauantai 1. lokakuuta 2016

Gdansk-vinkit, osa 3

Matkustetaanpa taas ajassa hieman taaksepäin, tämän vuoden maaliskuuhun, jolloin reissasin ystäväni kanssa Puolan Gdanskissa ja jutut täällä blogissa jäivät kiireiden vuoksi hieman kesken. Aiemmin olen kirjoitellut reissusta täällä ja täällä.

gdanskissa

Ensimmäisenä iltana päädyttiin syömään läheiseen Tawerna -ravintolaan, joka on nimensä mukaisesti tavernatyylinen rento ravintola. Paikka oli yllättävän tyhjä, joten saatiin ruokailla kaikessa rauhassa, eikä palvelua saati ruokia tarvinnut odotella. Oikein kelpo ravintola! Hämärän tunnelman vuoksi kuvamateriaalia ei ole. Hinnat olivat hyvin kohtuulliset: esimerkiksi pääruoan paistettu lohi vajaa 15€ ja creme brulee jälkkäri reilu vitosen. Nyt en enää muista mitä tilaamamme viinilasit kustansivat, eikä ravintolan sivuilla näytä olevan viinin hintoja. Sen sijaan puolen litran tuoppi puolalaista olutta näyttää maksavan tuolla vähän alle 4 euroa.

travel tips gdansk

tips gdansk

Kolmen yön reissulla ehtii oikein passelisti ottaa pienen kaupungin haltuun. Kilometrejä meille kertyikin useita kymmeniä, koska haluttiin vaan hengailla vailla sen kummempaa ohjelmaa ja ihastella arkkitehtuuria. Tässä postauksessakin siis paljon vain fiiliskuvia maaliskuisen Gdanskin kaduilta.

poland gdansk

pakopelihuone

Toisena iltana haluttiin testata joku paikallinen pakopelihuone ja googlaamisen jälkeen päädyttiin hotellia lähimpänä sijaitsevaan paikkaan nimeltään Let me out. Vähän jännittynein mielin lähdettiin etsimään paikkaa pimeiltä Gdanskin kujilta, taisi siinä käydä vähän mielessä myös Hostel -leffakin.. :D Huoneeksi valikoitui Lost Hippie (en muista johtuiko tämä siitä, että se oli ainoa vapaana oleva huone). Pelin jälkeen meille kerrottiin, että kyseinen huone on kaikkein vaikein ja soveltuu parhaiten kokeneille pelaajille. Jep. Voinette arvata päästiinkö ulos, heh. Tosi kiva kokemus kuitenkin ja suosittelen lämpimästi, mutta kannattaa valita joku helpompi huone, ellet kaipaa todella haasteellista peliä!

7d

7D elokuvateatterikin olisi ollut mielenkiintoinen elämys. Me jätettiin väliin, koska siellä pyöri joku kauhuelokuva, joka olisi ollut ihan liikaa kahdelle säikylle turistille.

Mainitsemisen arvoinen on myös tunnelmallinen ravintola Bowke joen rannassa. Historiallinen meininki ja perinteistä puolalaista ruokaa, sekä myöhemmin illasta myös livebändi. Täällä oli tiivis tunnelma, mutta mahduttiin joukkoon ilman pöytävarausta. Hinnat myöskin hyvin kohtuulliset suomalaiselle lompakolle, kolmen ruokalajin illallinen juomineen siinä 30-40 euron paikkeilla.

restaurants in gdansk

gdansk restaurant

Ei tullut sitten kesällä käytyä täällä, mutta varmasti oikein kaunis kaupunki kesäkuukausina! Tuo maaliskuinen harmaus oli kuitenkin myös omalla karulla tavallaan oikein kaunis ja korosti tiettyä rosoisuutta.

gdansk to do

Ja me käveltiin...

gdansk shoppailu

ja käveltiin....

travel gdansk

Välillä piipahdettiin keskustan tuntumassa sijaitsevassa Madison -ostoskeskuksessa. Madison ei ole kovin iso, jos shoppailemaan haluaa mennä. Keskustan ulkopuolella on myös isompi kauppakeskus Galeria Baltycka, jonne kannattaa mennä junalla. Me piipahdettiin tuolla samalla reissulla kun käytiin junalla Sopotissa. Mutta siitä toisessa postauksessa.

gdansk poland

Sitten taas vähän käveltiin lisää..

what to do in gdansk

ja vähän lisää..

gdansk traveling

Välillä lepuutettiin jalkoja pistäytymällä kahvilassa. Tiedoksi muuten, että Gdanskin ravintoloissa ja kahviloissa ei näyttänyt olevan tapana antaa rahasta takaisin, jos vaihtorahaa jää vain muutaman euron verran. Tämä huomattiin monessa paikassa. Jos siis et halua jättää tippiä, niin maksa kortilla. :D

cafes in gdansk

gdansk cafes

Ihana, ihana, ihana matkaseuralaiseni.

march gdansk

Ja kerroinko, että taas vähän käveltiin.

puolan matkailu

gdanskin matkailu

gdansk puola

matkavinkit gdanskiin

Viimeiset kahvit ja teet Gdanskin lentokentällä ennen kotiin lähtöä. Lentoasema on aika pieni, joten ei kannata jättää paljoa sen varaan, että käy tuolla syömässä..

gdanskin matkavinkit


Gdanskiin palaan vielä jossain vaiheessa yhden postauksen verran.

Mutta nyt, ihanaa aurinkoista sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla olen lukenut matkakertomuksesi. Joskus tuonne, pari v sitten oli jo lähellä, vaan kohde vaihtui vauhdissa Pietariin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos näistä on jotain iloa! Gdansk on kyllä kiva ja helposti saavutettavissa Suomesta käsin. Ja varmasti näkemisen arvoinen kaikkina vuodenaikoina. Joulun alla myös varmasti tunnelmallinen. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...