tiistai 4. lokakuuta 2016

Valmis puumaja

Kesällä kirjoittelin teille puumajan rakennuksesta. Se valmistuikin ajallaan muutamassa päivässä jo alkukesästä ja on oikeastaan enää loppusilausta ja sisustusta vaille valmis. Siitähän ei tullut siis sellaista ihan perinteistä puumajaa, jonka läpi kasvaa puu, vaan tämä maja rakentui katkaistujen puunrunkojen päälle. 

Tällä hetkellä maja on alkanut harmaantua ja mietinnässä onkin ollut joko jättää se harmaantumaan itsekseen tai sutia ensi kesänä maalilla merirosvomaisen mustaksi. Itse kallistun jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Jotkut kausivalot täytyy sinne viritellä pian, ruokiksen ikkunasta ja ruokapöydästä on tuonne suora näköyhteys!

Viimeksi jäätiin siis tähän lattianrakennusvaiheeseen.

tree house floor

Seinät rakentuivat pihalla ja nostettiin kokonaisina paikoilleen.

tree house wall

Aika kätevää! Ehdotin miehelle, että alkaa rakentaa ja myydä tällaisia majapaketteja, joissa ostajalle jää vain kokoaminen. Ei lämmennyt. Ihme juttu.

diy puumaja

Isompi sai olla apukäsinä.

rakenna puumaja

Pienemmän odottajan aika oli välillä vähän pitkä.

odotus

tree house

puumaja metsässä

diy tree house

Seinien pystytyksen jälkeen maja sai terassilleen kaiteet. Nyt uskalsi Viljonkin päästää vapaammin hommiin mukaan.

puumajan kaiteet

Katto ja ikkunat.

puumaja on valmis

Jemmasta löytyi oveen passeli lukko ja kahva.

vanha lukko ja salpa

puumajan ovi

Tukevat portaat, että pienimmätkin kiipeilijät pääsevät turvallisesti majaan.

portaat puumajaan


Skandinaavisen pelkistetty maja siitä tuli. Erityisesti Viljo tuolla viihtyy touhuamassa naapurin tytön kanssa. Kiva tuollaisenaan, mutta mielikuvitus lähtee lentoon, kun alkaa miettiä mitä muuta tuonne metsään voisi lasten iloksi rakentaa.. Naapurimökki, joiden terassit yhdistyvät? Riippusilta? Kerrostalomaja? Vaijeriliuku? ;)

9 kommenttia:

 1. Onpa komea! Vaijeriliukua ei voi suositella, tulee mieleen miten pikkuihminen mätkähtää päin seinää...
  Meillä poika rakensi vaijeriliukua puusta toiseen, majana oli pelkkä lava ilman seiniä. Pikkusisko (3v) oli viritetty lavalla köysillä vaijeriliukuun. Onneksi tajusin homman ennenkuin sisko laitettiin vauhtiin. Köysi oli viritetty vain jalkojen ympäri. Olis neito roikkunu kivasti köysistä pää alaspäin (edellyttäen että viritys olis pitänyt), jos olis päässyt matkaan...

  -topukka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk! Tuo teidän vaijeriliuku kuullostaa kyllä hasardilta... (saako kuitenkin ihan vähän myös nauraa) :D Lasten päähänpistot voi olla vaarallisia, mut usein ne pistää hymyilyttämään jälkikäteen. :P Onneksi selvisit säikähdyksellä!

   Kyllä meille saattaa vaijeriliuku tulla, jos mies sellaisen joskus jaksaa ja ehtii toteuttaa, mut siitä tulee sitten sellainen, jolla ei ole mahdollista törmäillä. :)

   Poista
 2. Hieno tuli!

  Meillä on vaijeriliuku, jolla pääsee puumajasta maahan, on kahden puun välissä. Meillä liutaan samanlaisissa valjaissa kuin esimerkiksi Flowparkeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Oi, kuullostaa hyvältä! Joo, vaijeriliuku ois kiva ja tuolla olis mahdollista sellainen ehkä joskus jopa toteuttaa. :)

   Poista
 3. No vau! Onpa hulppea, terassia myöten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Mä en vieläkään ole ihan varma, että ketä varten tuo on rakennettu... ;)

   Poista
 4. Älyttömän hieno maja ja eikun sisustelemaan! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Joo, sisustuspuoli onkin varmaan mun mielestä se mieleisin osa majan rakennusta. Mut miten mä saan pidettyä lapset poissa, että ne ei sit heti sotke sitä?!? ;D

   Poista
 5. Lopputulos on kyllä 10+ Ja on todellakin skandinaavisen tyylikäs!
  Kukahan siellä loppujen lopuksi alkaakaan majailla... :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...