keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Ehkäisy kuntoon

Just kun valittelin kaamoskolotuksissani väsymystä ja sitä, että en ole jaksanut laittaa tikkua ristiin oman jaksamiseni edistämiseksi, niin tulipa to do -listalta ruksattua heti pari tärkeää juttua tehdyksi: 1. influessarokotus, 2. Precosa.

stop influenssa

Influenssarokotteen ottaminen on meidän perheessä itsestäänselvyys. Ensinnäkin siksi, että meillä on sekä omassa perheessä, että lähipiissä riskiryhmään kuuluvia. Lasten kanssa homma hoitui jouhevasti omassa neuvolassa, jonne piti ainoastaan muistaa varata aika. Kolme piikkiä, laastarit perään ja pari reippaus-tarraa. Vartin homma. Mies puolestaan hoiti oman piikkinsä töissä. Rokotusten jälkeen lapset saivat valita mennäänkö herkuttelemaan kahvilaan vai sushiravintolaan. Sushit voitti 2-0.

Precosat hain, koska päiväkodin ilmoitustaulun teksti ilmoitti ryhmässä olevan vatsatautia (kääk!) ja vanhat kapselit oli jo syöty. Ollaan Viljon kanssa onnistuttu väistelemään kaikki ripulit ja ykät onnistuneesti vain hyvällä tuurilla ja käsihygienialla, mutta kuinka pitkään hyvä onni jatkuu... Kammoan vatsatauteja enemmän kuin mitään, joten pieni ennaltaehkäisevä Precosa-kuuri suoliston vastustuskyvylle ja omalle mielenrauhalle tekee vain hyvää.

vatsatauti

Oletko ottanut influenssarokotteen? Jos lähipiirissäsi on riskiryhmään kuuluvia: raskaana olevia, pieniä lapsia, vanhuksia tai pitkäaikaissairaita, niin suosittelen. Vaikka et olisi tekemisissä riskiryhmään kuuluvien kanssa, mutta haluat suojata itsesi influenssalta, niin voit silti ostaa rokotteen 11 euron hintaan. Precosaa suosittelen muuten myös pitämään kaapissa pas.. kaiken varalta. Eihän se mikään norontappoase ole (olisikin!), mutta saattaa taudin iskiessä ainakin lievittää oireita ja lyhentää taudin kestoa. Terveitä päiviä ja kiinteitä kakkoja kaikille!

4 kommenttia:

 1. Nyt te olette kyllä tehneet aivan kaikkenne, eli kiertäköön pöpöt teidät kaukaa!
  Ihanaa joulukuuta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jotain itse kasvatettua luomujäkälää / neulasia / alkueläimiä tms. pitäis varmaan vielä lisätä ruokavalioon, niin olis optimaalinen. ;) :D Mutta kiitos hei muistutuksesta Fb:n puolella! :)

   Ihanaa joulukuuta sinnekin! ♥

   Poista
 2. Olen raskaana mutten uskaltanut ottaa influenssa rokotusta.. jotenkin mua mietityttää noi rokotukset, siis ei ne perinteiset vauvalle annettavat vaan nämä tulokkaat. Muutenkin pelottaa pistättää jotakin ihoon kun on vauva masussa. En sii sottanut eikä mieskään. Työskentelen päiväkodissa että olen kyllä alttiina saamaan jos siellä alkaa riehua. Jotenkin terveydenhoitaja ei vaan saanut minua vakuutetuksi rokotuksesta niin en yskaltanut ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Viivi!

   Influenssarokote ei ole "tulokas", vaan niitä on käytetty jo 70 -luvulta lähtien. Se on siis vuosikymmenten saatossa todettu täysin turvalliseksi, eikä sillä ole mitään tekemistä muutaman vuoden takaiseen sikainfluenssarokotteeseen.

   Raskauden aikana otettu influenssarokote suojaa sekä sinua että vauvaa raskauden aikana, mutta myös raskauden jälkeen kun vauva on pieni. Jos influenssa iskee, niin se saattaa olla kyllä pienelle vauvalle tosi raju.

   Jos mietityttää, niin käy lukemassa rokotteesta raskauden aikana ja sen hyödyistä täällä: https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/eri-ryhmien-rokotukset/raskaana-olevien-rokotukset

   Jos muutat mielesi, niin vielä ehtii ihan ottaa rokotuksen! Hyvää odotusaikaa! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...