tiistai 29. marraskuuta 2016

Lasten terveellinen New York -brunssi: Kids and the City

Sain muutama viikko sitten Risentalta ja Santa Marialta tuotekassin, joka sisälsi mm. kookosmaitoa*, mustapapuja*, chiansiemeniä* ja granolaa*. Näitä tuotteita käyttämällä oli tarkoitus kehitellä terveellinen, New York -tyylinen brunssi. Terveellinen ei ole ehkä ensimmäinen sana, joka tulee mieleen kun miettii New Yorkin brunsseja, vaan lähinnä rasva ja sokeri: pekonia, munia, pannukakkuja siirappeineen ja amerikkalaisia juustokakkuja! Siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, tartuinkin mielelläni haasteeseen ja jotenkin alusta asti oli selvää, että tästä tulee lasten brunssi: meidän lapset ei ole koskaan käyneet brunssilla ja Onni haluaisi kovasti matkustaa New Yorkiin. Pojat kutsuivat siis kaverit kylään Kids and the City goes New York -brunssille.

new york brunch

brunssi lapsille

viljaton ja maidoton kakku

no added sugar

brunssi terveellisillä tarjoiluilla

munakärpässienet

suklaakakku mustapavuista

kerrosvanukas chia

glutenfree brunch

Kids and the City goes New York -menu:

Iso omena -hedelmäsalaattia
Keskuspuiston kärpässieniä
Manhattanin chia-granola -kerrosvanukasta

Long Islandin leipävalikoima
leikkelettä
juustoa
salaattia
paprikaa

Vapaudenkakkua ja suklaakookosvaahtoa

Hudson-joen mehulaituri
( + aikuisille kahvia)

glutenfree dairyfree and sugarfree

Manhattanin chia-granola -kerrosvanukas 
(tällä ohjeella yksi iso annos tai kaksi pientä)

2 dl mantelimaitoa
1 banaani
vaniljajauhetta
Risentan vadelma-kookos -granolaa* (ei lisättyä sokeria)

Mittaa mantelimaito astiaan ja sekoita joukkoon chia-siemenet. Anna turvota jääkaapissa ainakin vartin verran. Kaada massa blenderiin ja lisää joukkoon banaani ja vaniljajauhe. Surraa tasaiseksi. Annostele maljoihin pohjalle hieman vanukasta ja laita hetkeksi pakastimeen. Kun vanukas on jähmettynyt hieman, lisää päälle granolaa. Lisää toinen kerros vanukasta ja halutessasi lisää granolaa, marjoja tai hedelmiä.

viljaton suklaakakku

Vapaudenkakku sai nimensä siitä, että se on vapautettu täysin maidosta, viljasta ja lisätystä sokerista. Kyseessä on siis tämän reseptin mukaan sovellettu mustapapu-suklaakakku, jonka tein näin:

Vapaudenkakku
(viljaton ja maidoton, ilman lisättyä sokeria)

400 g mustapapuja* (muista esikäsittely)
4 munaa
0,5 dl raakakaakaojauhetta
0,5 dl riisijauhoa
ropsaus suolaa
vaniljajauhetta tai aitoa vaniljaa
1 tl leivinjauhetta
hunajaa
taateleita maun mukaan
(palmu tai kookossokeria)

Sekoita kaikki aineet blenderissä tasaiseksi massaksi ja makeuta mieleiseksesi. Alkuperäisessä ohjeessa ei ole riisijauhetta, vaan kookoshiutaleita. Meidän kookoshiutaleet olivat päässeet loppumaan, joten korvasin ne riisijauholla. Hyvä tuli, tosin luulen että varmasti onnistuu ilmankin. Hunajan ja taateleiden lisäksi laitoin hieman kookossokeria. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia.

Kuorrute:

1 prk kookosmaitoa*
n. 2 rkl raakakaakaojauhetta
hunajaa tai esim. agavesiirappia

Laita purkki kookosmaitoa hyvissä ajoin jääkaappiin. Ota maidon kovettunut osa kulhoon. Sekoita ja lisää kaakao, sekä haluamasi makeutus. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja koristele.

brunssi amerikan malliin

*)tuotteet saatu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...