tiistai 8. marraskuuta 2016

Neljän bloggaajan illallinen / 3

Viikko sitten kokoonnuttiin jälleen neljän bloggaajan illalliselle. Tällä kertaa pöydän kattoi ja kauhan varressa hääri Henni Kauniskaikuu -blogista. Oli ihan huippua irrottautua taas arjen kiireistä yhteisen pöydän ääreen.

Heti ovesta sisään astuessa tuli kovin tervetullut olo, kun Hennin kaksi iloista koirankuonolaista halusivat tehdä tuttavuutta. Kyllä siinä parit kielipusut siis vaihdettiin jo ennen kuin pääsin eteistä pidemmälle. Ihanat!


Ja kattaus oli upea, kuten Hennin upea, valoisa ja avara kotikin.



Henni oli nimennyt menunsa perusmutsin paremmaksi menuksi, jossa ei emännän omien sanojen mukaan oltu punaisen langan perässä, mutta jossa etelä-eurooppalainen keittiö ja kotimainen sadonkorjuu yhdistyvät. Ja täytyy sanoa, että kyllä olikin äärettömän onnistunut kohtaaminen!

Perusmutsin parempi menu
(tai paremman mutsin perusmenu...)

Omenainen punajuurikeitto 
Gluteeniton saaristolaisleipä ja voi

Suppilovahverorisotto
Vuohenjuustosalaatti

Sweet Paulin lämpimät calvados-omenat &
vaniljajäätelö


Itse en ole koskaan vielä uskaltautunut tekemään gluteenitonta saaristolaisleipää, mutta tämän maistamisen jälkeen on pakko. Tosi hyvää! Resepti löytyy kuulema täältä, johon Henni oli vielä lisännyt pinjansiemeniä.


Omenaisen punajuurikeiton salaisuus piili Hennin bravuurissa: punajuurikiusauksessa, joka soseutuksen ja liemen lisäämisen jälkeen muuntui keitoksi. Nerokasta. Ja ihan tosi hyvää!


Tunnelmallista!


Ruokajuomaksi meille tarjoiltiin toscanalaista chardonnayta, Villa Antinoria, joka oli itselleni uusi tuttavuus. Tosi lempeän pehmeä viini, mutta olenkin sitä mieltä, että parhaat valkkarit ovat chardonnayta. Elisakin tästä taisi pitää, vaikka ei tunnustautunut yleensä valkkarin ystäväksi.

Pääruokaa, suppilovahverorisottoa, meidän kokki pelkäsi tarjoavansa ylikypsänä, mutta mielestäni risotto oli just eikä melkein. Todella maukasta ja mehevää. Pointsit taas itse kerätyistä sienistä! Ja kyllä, otin lisää! Vuohenjuustosalaatti oli mukava lisä risotolle, joka ei vienyt liiaksi huomiota pääruuasta.


Jälkiruoalla meitä hemmoteltiin kauniilla annoksilla calvadosomenoita, jäätelöä sekä herkkukahvia. Upea päätös erittäin maittavalle illalliselle...


...vaikka eihän tämä tietenkään siihen vielä jäänyt! Kuten oikeilla ja alkuperäisillä neljän tähden illallisilla, oli meillekin järjestetty ohjelmaa. Hennin taitava tytär oli itse suunnitellut ja valmistellut meille hienon voimisteluesityksen. Ihan mahtava päätös illalle. Kiitos vielä sekä esiintyjälle, että tietysti illan kokille. Mahtavina seuranaisina tälläkin kertaa pöydässä viihdyttivät ihanat La petite princesse -blogin Elisa ja Ku ite tekee -blogin Minna.


Kotiin ajeli illallisen jälkeen hyväntuulinen, onnellinen ja ähky blogi-ihminen. Housut auki.

8 kommenttia:

  1. Tosi hyvät kuvat ja oikeassa olet! Se valkkari ei maistunut yhtään krapulalle :)
    En malta odottaa sun dinneriä, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Uuh, en malta itsekään! Enkä taida osata nyt päättää kaikista kivoista vaihtoehdoista mitä tarjoisin... :P

      Poista
  2. Ihana, perinpohjainen seoustus upeilla kuvilla. Niin kiva ollut tutustua teihin kaikkiin!
    Ensi viikolla jo nähdään! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitti Henni! ^_^ Tää on ollut kyllä hauska matka. Mitä me tän jälkeen keksitään?!? ;)
      Kohta nähdään, tervetuloa! :)

      Poista
  3. Oi mikä ateria teillä onkaan ollut tarjolla😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli niin nopsat sormet, kun piti vielä kysellä tuon suppilovahverorisoton ohjeen perään😄

      Poista
    2. Oli tosi kiva illallinen, sekä ruuan että tunnelman puolesta, vaikka niitä ei tässä meidän versiossa pisteytetäkään. :)

      Risoton ohje on kuulema tämä Hesarin:
      http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/a1349746607726

      Poista
    3. Kiitos ohjeesta, tätä täytyy kokeilla!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...