sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Punaisen maton paikka

La Petite Princesse -blogin Elisa heitti punaisen maton haasteella jo reilu kolme kuukautta sitten. Olen hirvittävän huono vastaamaan näihin haasteisiin, kuten huomaatte, vaikka niistä kyllä tykkäänkin. Suomen kaunein koti -telkkariohjelmassa asetettiin punainen matto kodin parhaaseen paikkaan ja nyt oli tarkoitus etsiä sille paikka myös meiltä. 

Nyt en ole ihan varma olenko ymmärtänyt tämän haasteen ihan kuten kuuluu. Jos kodista pitää valita paras ja mieluisin paikka, olisi se luultavasti yläkerrassa peiton alla, sohvan nurkassa viltin alla tai saunan lauteilla. Jostain syystä ensimmäinen ajatukseni punaisen maton paikasta ei ole siellä missä olen mieluiten, vaan jossa seistessä on kivoimmat näkymät.

Ensin valitsin kohdan eteisen ja ruokailuhuoneen välisestä oviaukosta, josta avautuu näkymä sekä ruokikseen, että sen kautta mentävään olohuoneeseen. Kas näin.

sisustus vanhassa talossa

Kyllähän tarkkasilmäinen tässä erottaa paljon epäkohtia! Kaakelin halkeamat, kulunut lattia, kupruileva pinkopahvi ja kellastunut tapetti, maalaamaton muuri... Mikään täydellisen kodin paraatipaikka tämä ei ole, vaan paljon elämää nähnyt asunto. Meidän kolmeasuntoisen talon vanhin pääty. Tämä tila seinineen on nähnyt useita erilaisia perheitä ja asukkaita, arkea ja juhlaa, iloja ja suruja. Kun vaan nuo seinät osaisivat kertoa..

ruokasali sisustus

Kaikesta epätäydellisyydestä huolimatta tämä näky lämmittää sydäntä ja mieltä. No, yleensä tuossa on vielä pikkuautoja ja legoja, jotka lämmittävät lähinnä hermoja, but you got the point. Tämä on se ensimmäinen näkymä johon ihastuin kun muutama vuosi sitten astuin ulko-ovesta ensimmäisen kerran sisään asuntonäyttöön.

vanha talo tiiliseinä

Oikeastaan, jos hilaan punaista mattoa vielä pari askelta taaksepäin, niin ylläolevan näkymän lisäksi toiseen suuntaan katsoessa näkyy myös keittiö. Siitäkin tykkään. Eli kyllä meidän kodissa punaisen maton paikka asettuu tuohon eteiseen, heti ulko-oven eteen.

keittiön sisustus

Tässä vielä tällainen valtavan taidokas (muahah) panoraamakuva ruokailuhuoneesta, eteisen ovelta päin kuvattuna.

ruokasali vanhassa talossa

Torstaisilla neljän bloggaajan illallisilla vieraat ihmettelivät sitä, miten vähän minulla on sisustus- ja kotikuvia sekä -juttuja blogissa. Ehkä musta on jossain vaiheessa tuntunut siltä, että kaikki on jo nähty? Mutta en tiedä. Ehkäpä alan taas kuvata kotia enemmän sillä silmällä, jos teitä kiinnostaa?

Tämän punaisen maton haasteen haluan antaa nyt ainakin Kristalle sinne Espanjan auringon alle, viherpeukalo-Marialle, sekä porvoolaisille blogikollegoille Kaisalle ja Sannalle. Missä teillä on punaisen maton paikka?

14 kommenttia:

 1. Aivan mieletön ja just loistava paikka matolle <3
  Mä täräyttäisin sen teidän keittiöön, saako sinne jonkun kivan laiskanlinnan myös, ettei tarttis aina vaan seistä :D
  Ja joo, lisää kotia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :*

   Sä ootkin tuommonen keittiökissa. Mut keittiö on hyvä kans. Jos mä laitan sulle patjan tuonne jääkaapin ja pakastimen päälle? Siellä vois olla lämmin pötkötellä ja siemailla viiniä, ja samalla seurata meidän keittiöhääräilyjä. :D

   Kotia tulossa lisää! :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta Katri! Tämä tuli oikein sopivasti – eilen otin kuvia ja mietin juuri kuumeisesti tekstiä niille :)

  VastaaPoista
 3. Kotikuvat varsinkin vanhemmista taloista on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla Nalle! :) Täytyy ryhdistäytyä ja muistaa postata myös näistä aiheista jatkossa enemmän.

   Poista
 4. Kiitti haasteesta, tää on kiva! Tosin oon huono tarttumaan näihin haasteisiin, mut nyt voisin tsempata 😊 Mua kiinnostaa sun sisustusjutut, teillä vaan on kertakaikkisen ihana koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja tsemppaa, tsemppaa! Teilläkin on ihana koti, joten mielelläni lukisin tän postauksen myös sulta.

   Meillä on muuten edelleen siellä viinillä/glögillä käynti käymättä! Pitäiskö tsempata vähän siinäkin? ;)

   Poista
 5. Kotikuvia KYLLÄ! Varsinkin näin joulun alla! Teidän koti kun huokuu juuri sitä idyllistä tunnelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. YES! Kiitos :) Tästä muuten juteltiin meidän illallisellakin. Vieraiden mielestä meidän koti on "joulukoti" ja oon kyllä samaa mieltä. Täällä on jo valmiiksi sellainen joulumainen tunnelma :D

   Poista
 6. Ihana olis nähdä teiltä kodista enemmän kuvia <3 Minäkin olen jo useamman vuoden seuraillut blogiasi ja ei niitä kotikuvia mun mielestä ole näkynyt tarpeeksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pidetään jatkossa nämä toiveet mielessä. Ehkä sitä on sitten oma silmä tottunut niihin liikaa... mukava kuulla, että ei ole kyllästymiseen asti kuitenkaan niitä ollut. :D

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä kuvista on hyvin rajattu pois ne "ei_niin_kauniit" :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...