torstai 24. marraskuuta 2016

Vanha naulakko

Meidän aitassa on koko täällä asumisen ajan nököttänyt vanha naulakko. Se on ollut paksun lian, pölyn ja kaikenlaisen romun alla piilossa. Noteerasin sen kuitenkin heti ja ajattelin jo joskus vuosia sitten, että onpas siinä kaunis vanha yksilö, joka pitäisi siistiä ja ottaa tarkempaan tarkasteluun pimeän aitan uumenista. No, tänä syksynä viimein mies sen pyynnöstäni irrotti minulle silmiään pyöritellen ja pääsin pesuhommiin.

vanha hattuhylly

Lian alta paljastui varsin kulunut, mutta muutoin tervepuinen ja hajuton naulakko, tai hattuhylly. Edes mitään hajua siinä ei ollut, mikä on kyllä ihme, sillä se on viettänyt aitassa varmaan vähintään sen kymmenen vuotta! Pienellä fiksauksella siitä saisi oikein kelpo hyllykön. Hieman hiontaa ja perään väritöntä mehiläisvahaa, jotta pinnat ovat pyyhittävät ja koska en halunnut muuttaa naulakon sävyä. Päädyt ovat vaaleankeltaiset, pohjassa on sinistä ja hyllyn yläpuoli kuluneen puun värinen. Maalaus ei ollut siis edes vaihtoehto. Ja avot. Siinä meillä oli juuri oikean kokoinen hylly olkkarin seinälle. Se on juuri ja juuri sen kokoinen, että mahtuu tuohon ikkunan ja seinän väliin, koska ikkunassa ei ole verhoa. Miehen mielestä himpun liian ahdas paikka, mutta omasta mielestäni aivan bueno.

vanha naulakko

En tiedä onko tuo alkujaan ollut tuollainen vai onko siihen kuulunut se tausta, jossa on ollut koukut? Mies kaikessa ystävällisyydessään tarjoutui rakentamaan siihen taustalaudan, mutta en malttanut odottaa, vaan halusin hökötyksen seinälle heti. Ehkä joskus myöhemmin, katsellaan.

sisustus vanha naulakko

Hyllyllä olevat tavarat ovat kukkaruukkua, kukkaa ja lamppua lukuunottamatta kirpparilta. Ruskea pullo on löytynyt meidän kellarista. Lamppu on Ikean Ranarp, samanlainen kuin Onnilla on sängyn yläpuolella lukulamppuna.

olohuone vanhassa talossa

ikea lamppu

vanhat aarteet sisustuksessa

antiikkivaaka

löydöt kirpparilta

Mielestäni hylly kaipaisi jonkinlaisen kivan, suurehkon lyhdyn päälleen. Ison, mutta sirorakenteisen? Mitä olette mieltä?

ps. sohvan päälliset on irrotettu pesuun, älkää välittäkö :P

6 kommenttia:

 1. Kaunis naulakko. Pisteenä i:n päälle nuo sivujen kuviot. Kun mainitsit sohvat piti palata kuviin että näkyikö siellä muka joku sohva jossain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mä ajattelinkin, että ehkä kukaan ei edes huomaa koko sohvaa, saati sitä että siitä puuttuu päälliset, ellen mainitse... :D

   Poista
 2. Oi aivan ihana juuri tuollaisenaan ja sopii niin hyvin tuohon kohtaan ja teille muutenkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se jotenkin sujahti siihen ja mitä enemmän sitä katselen, sen enemmän se mielestäni tuohon paikoilleen kuuluu. :)

   Poista
 3. Kyllä kannatti pelastaa! Vallan hurmaava hyllykkö!
  Ja tästä tulikin mieleeni, että mulla on myös yksi hyllykkö odottanut parempaa aikaa tuunaukselle päästäkseen framille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä olen tyytyväinen, että jaksoin sen putsata kaiken moskan alta. Kiva yksilö. :)
   No hei, nyt ehdottomasti olis se "parempi aika"! ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...