perjantai 10. helmikuuta 2017

Nelkyt on uusi kakskyt

Vuosi 2017 on Suomelle hieno ja arvokas vuosi, mutta tämä vuosi on myös minulle henkilökohtaisesti tärkeä. Oikea juhlavuosi. Syntymästäni tulee marraskuussa kuluneeksi neljäkymmentä vuotta. Kamalaa? Ei suinkaan! Ikäkriisistä ei ole tietoakaan - päinvastoin. 

On ärsyttävää, kun kulttuurissamme naisten ikääntymiseen suhtaudutaan melko masentavasti. Korostetaan fyysistä rapistumista, vaihdevuosien negatiivisia vaikutuksia ja painetaan sosiaalisestikin melko ahtaaseen muottiin. Ethän sä voi noin pukeutua tuon ikäisenä. Tuo kampaus sopi sulle silloin kun olit parikymppinen. Käyttäytyisit iällesi sopivalla tavalla. Äitikin vielä. 

Ikuista nuoruutta yritetään myydä purkeissa ja puteleissa rypyistään huolestuneille ikäkriiseilijöille. Kun taas miehet vaan muuttuvat charmanteiksi. Ja on vähän hassua, jos niille tulee viidenkympin villitys. Voi voi, pojat on poikia.

Ei käy. En aio taipua näiden typerien, nykypäivän valossa hieman arveluttavien, normien paineessa. Päätinkin, että tästä tulee oikea juhlavuosi! Nelkyt on uusi kakskyt! Olen tyytyväinen ikääni ja sen tuomaan kokemukseen. Rehellisesti sanottuna en edes haluaisi olla enää parikymppinen. Vaikka, jos ihan totta puhutaan, niin jotain kyllä kaipaan siitä parikymppisen ulkomuodosta. Toivoisin kuitenkin itsekin oppivani paremmin hyväksymään iän tuomat muutokset itsessäni. Tehtävä, joka olisi rutkasti helpompaa, mikäli naisiin kohdistuvat ulkonäköpaineet eivät olisi mitä ovat. 


Aion silti ottaa tästä vuodesta kaiken irti. En aio peitellä ikääni, vaan vastaan ylpeänä, mikäli sitä kysytään. LUPAAN todellakin käyttäytyä iälleni sopimattomalla tavalla, ihan varmasti. Yritän olla välittämättä meihin naisiin kohdistetuista paineista. Koetan olla välittämättä kasvoihin ilmestyneistä juonteista ja ajatella, että ne ovat osa minua. Aion pitää itsestäni huolta lempeällä tavalla. Tälle vuodelle on tiedossa paljon kaikkea mukavaa ja aion pitää huolen siitä, että niiden kalenterissa jo olevien lisäksi mukavia hetkiä tulee vielä rutkasti lisää.

Haluankin haastaa mukaan teidät kaikki, miehet ja naiset, nelikymppiset ja neljääkymppiä lähentelevät. Ja miksei myös muutkin, jos koette tämän jutun omaksenne. Näytetään maailmalle, että meissä on poweria. Tämän päivän nelikymppiset ovat hyväkuntoista, virkeää, ajantasaista, fiksua ja aikaansaavaa porukkaa. Elämä ei ole ohi nelikymppisenä, silloin se vasta alkaa. ;) Oletko mukana? #nelkytonuusikakskyt

9 kommenttia:

 1. Ja minähän en kyllä usko että sinä olet neljäkymppinen - vaikka upea nelikymppinen kyllä olet! Mutta olisin veikannut, että 30 v max - mutta tämähän osoittaa juuri sen kuinka upeita nelikymppiset on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitokset ihana Katja! Mukavasti lämmittää nämä sanat. Upea olet kyllä itsekin. <3

   Totuushan on se, että mulla on vara valita blogiin ne edustavimmat kuvat. Raa'asti rypyt ja silmäpussit paljastavat jäävät sitten visusti omiin arkistoihin, jos sinnekään. :D

   Mutta totta on, että nelikymppiset on upeita! Nykypäivänä on vieläpä tosi trendikästä olla itsestään huolehtiva ja terveystietoinen, ja se kyllä näkyy. :)

   Poista
 2. Huomenta ja ihana kommentoida, en ole aikaisemmin tainnut kommentoida.Olen ollut uskollinen lukija vuosia.
  Wau, mikä nelikymppinen,ei uskoisi. Minä olen viisitoista vuotta vanhempi, kolmen ihanan pojan mummi, kaikki kolme lastamme ovat aikuisia ja omillaan. Elämä on ihanaa.
  Silti kuljen tiukat farkut jalassa ja nahkatakki päällä ja on ihana käydä kuukausittain kampaajalla ja ostaa kivoja käyttövaatteita. En, silti halua olla tyttärieni kaltainen he ovat nuoria aikuisia ja näin edelleen!!!
  Pitäkäkää sellainen ylistys vuosi nelikymppisille ja nauttikaa elämästä täysin rinnoin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Seija - sekä kommentista että kehuista! :)
   Kuulostaa ihan mahtavalta, että elät oman tyylisi mukaista, nautinnollista elämää. Voi olla mummi olematta tyyliltään "mummo". ;)

   Aurinkoista kevättä!

   Poista
 3. Hep, mukana ;) Osuva kirjoitus, myös minulla tulee samat lukemat mittariin kesällä.

  -Seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Seija! Muista juhlia kesällä asiaankuuluvalla tavalla. :)

   Poista
 4. Ikähän on vain numeroita, ihminen on juuri niin vanha -tai nuori- kun tuntee olevansa... Vanhoissa kuluneissa toteamuksissa on vinha perä. Itsellä numeroina 45, henkinen ikä jotain paljon vähemmän ;) Ehkäpä takkiin on jo tarttunut jonkinlaista elämänkokemusta, mutta parikymppisen epävarmuus haihtunut - tämähän taitaa itse asiassa olla ihmisen parasta aikaa!
  Lupaamme siis todellakin käyttäytyä ikäisillemme (=numerot) sopimattomalla tavalla, mutta juuri niin kuin henkinen ikä edellyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvin kiteytetty, Marja! En kyllä vaihtaisi sitä parikymppisen epävarmuutta mihinkään, edes siihen nuorempaan ulkomuotoon. ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...