lauantai 4. helmikuuta 2017

Puola: Sopot

Vielä riittää yhden postauksen verran juttua lähes vuoden takaisesta Gdanskin reissusta. Gdanskiin matkatessa kannattaa nimittäin ehdottomasti kuluttaa yksi päivä piipahtamalla naapurikaupungissa Sopotissa, jota kutsutaan myös Puolan Rivieraksi. Sopot on suloinen merenrantakaupunki, josta löytyy valkea rantaviiva, kylpylähotelleja ja Euroopan pisin puulaituri. Jonka nimi on Molo. Tirsk.

gdansk juna-asema

Me matkustettiin Sopotiin kätevästi paikallisjunalla Gdanskin päärautatieasemalta, Glownysta. Matka taittui noin parissakymmenessä minuutissa. Täällä lisäinfoa paikallisliikenteen lipuista. Jos olisi ollut useamman päivän reissussa, niin olisi voinut piipahtaa myös Gdyniassa, jonne on Gdanskista junalla reilun puolen tunnin matka.

Näin söpöjä lippuja voi ostaa mm. lippuluukuilta (ja automaateista). Kannattaa huomioida, että nuo liput on tarkoitus myös leimata koneella ennen kyytiin hyppäämistä... Asia, joka me hoksattiin vasta paluumatkalla. Ei onneksi törmätty lipuntarkastajiin.

sopotiin gdanskista

gdansk sopot

sopot gdansk

Valitettavasti en muista ravintolan nimeä, jossa lounastettiin. Olisikohan ollut Gianni..? Ravintola sijaitsi aukion laidalla, josta oli mukava seurata ohi kulkevia ihmisiä. Jonkin verran turisteja, mutta enimmäkseen paikallisia: koiranulkoiluttajia ja perheitä. Pieniä, kauniisti puettuja lapsia vanhempineen. Ei, yhdelläkään lapsella ei ollut maaliskuussa päällään haalaria, vaan ns. "kaupunkivaatteet". Mieleen jäi jotenkin se, että harvalla oli itse asiassa edes hanskoja.

ravintolat sopotissa

Tämän talon suunnitellut arkkitehti lienee nauttinut jotain vettä väkevämpää? Ei tullut käytyä sisällä. Höh, olisi pitänyt!

sopotissa puolassa

puolan riviera

Kaupungilla kiertelyn jälkeen piti tietysti käydä katsastamassa se kuuluisa Molo.

sopot ranta

loma sopotissa

Kesällä laiturilla menijöiltä peritään pieni, joku parin euron luokkaa oleva pääsymaksu. Talvisaikaan sinne saa mennä palelemaan ihan ilmaiseksi.

sopotin hotellit

Suoraan laiturin edessä pönöttää, melko näyttävän näköinen, viiden tähden Sofitel Grand Sopot -kylpylähotelli. Erittäin keskeisellä paikalla ja josta on upeat merinäköalat. Kaupungista löytyy kyllä myös pienempiä hotelleja, mikäli iso luksushotelli kaiken keskipisteessä ei ole se juttu.

sopot matkustus

reissu sopotiin

sopot loma

Aikaisemmat Gdansk -postaukset löytyvät täältä Puola -tunnisteen alta.

Ainiin! Sopotin ja Gdanskin väliä kulkeva juna kulkee muuten Gdanskin suurimman ostoskeskuksen, Galeria Baltyckan, kautta. Jää pois asemalla "Wrzeszcz". Ostoskeskus on siis kaupungin keskustasta sivussa, mutta jos shoppailu kiinnostaa, niin sinne kannattaa suunnata. On huomattavasti isompi kuin kaupungissa sijaitseva Madison.

Nyt heitän jalat kattoon. Meillä on vietetty tänään 10-vuotiaan sankarin kaverisynttäreitä ja päivän hyvä(t) työ(t) on jo tehty. Illanjatkoja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...