torstai 9. maaliskuuta 2017

Elämyslahja 10-vuotiaalle

Meillä vietettiin viime kuussa kymppisynttäreitä. Haluttiin perussynttärikuvioiden lisäksi yllättää sankari yhteisellä ajalla, jollain yhteisellä kivalla elämyksellä ja päädyttiin salaiseen yllätyspäivään. Koska itse rakastan suuresti yllätyksiä ja elämyksiä (erityisesti niiden järjestämistä), mysteereitä ja pulmien selvittelyä ja oletan jälkikasvuni tulleen tässä asiassa hitusen minuun, niin tiesin miten ideaa lähteä jalostamaan - tietysti pojan omat kiinnostuksenkohteet etusijalla. Mukaan kutsuttiin Onnin "the biggest idol in the history of ever" eli kummisetä ja pikkuveljelle järjestettiin yllätyspäivän ajaksi muuta puuhaa.

Yllätyspäivään sisältyi salaisia, numeroituja kirjekuoria, joista löytyi ohjeita erilaisiin tehtäviin. Myös puhelimen salaiseen WhatsApp-ryhmään tuli ohjeita ja mm. vinkit mistä seuraava kuori löytyy ja milloin sen saa avata jne. Aina tehtävän suoritettuaan piti kuitata ryhmään, että homma on ok. Ensimmäinen vinkki tuli aamulla heti herättyä kännykkään, jonka ohjeita noudattamalla löytyi ensimmäinen kirjekuori jatko-ohjeineen. Ensimmäisessä ohjeessa kehotettiin syömään tukeva herkkuaamupala, jotta jaksaa tulevan päivän koitokset. Aamupalan jälkeen piti pyytää isi kuskiksi, mennä Porvoon keskustaan ja ottaa äiti mukaan. Keskustassa piti kerätä ensin muutama Pokemon ja sen jälkeen käydä ostamassa karkkia. Karkit ostettua tuli käsky nousta seuraavaan Helsinkiin menevään bussiin äidin kanssa.

lahjaksi elämys

elämyslahja

Kampissa jäätiin pois kyydistä ja odotettiin jatko-ohjeita. Repusta löytyikin kirjekuori, jossa oli toiselta kummilta saatu lahjakortti pelikauppaan, hieman rahaa ja käsky käydä törsäämässä ne kyseisessä liikkeessä.

yllätyspäivä

Pelikaupoilla seuraan liittyivät mies ja kummisetä, jotka olivat meidän bussimatkan aikana käyneet viemässä pikkuveljen hoitoon. Jatko-ohjeet kehottivat taas Pokemonien perään. Tämä kun on meillä edelleen pop ja koska niitä ei täällä meillä landella ihan joka pusikossa näy.

Pokemonjahdissa tulee nälkä, joten seuraava ohje oli suunnata lounaalle. Onnin lempiruokaa on sushi, joten ruokapaikan valinta oli sikäli helppo.

lahjaksi yhteistä aikaa

Vatsat kalaa pullollaan oli tarkoitus seuraavaksi navigoida kohti Luonnontieteellistä museota. Päädyttiin tähän museoon, koska meistä ei ollut kukaan aikaisemmin käynyt siellä. Hyviä vaihtoehtoja olisivat olleet mm. Heureka, Tietokone- ja pelikonemuseo tai Tekniikan museo, mutta meidän sankari on nämä paikat jo kolunnut.

syntymäpäivälahja

Matka käytettiin tietysti taas hyödyksi ottamalla Pokemonit talteen. :)

lahjaksi aikaa

Museossa hurahtikin aika kuin siivillä. Samalla Onni sai täytettäväkseen lapsille tarkoitetun TOP 10 tehtävävihkon, jonka vastaukset löytyivät museosta.

elämyspäivä

lahjaksi lapselle

elämyspäivä

Museovierailun jälkeen oli tarkoitus verestää Onnin vauva-aikoja, eli matkustaa julkisilla ja käydä ottamassa selfie Onnin ensimmäisen kotitalon pihassa. Kolisuteltiin siis nostalgisesti nelosratikalla Munkkiniemeen ja napattiin vaadittu kuva. Tässä vaiheessa meillä oli sen verran kiire seuraavaan paikkaan, että ikävä kyllä suunnitellut välipalakahvit ja -kakut vanhassa kantakahvilassa jäi nauttimatta... Onneksi kellään ei ollut nälkä, sillä oltiin vedetty lounaalla sen verran isot sushimätöt.

yhteistä aikaa lahjaksi

Seuraava ja päivän viimeinen etappi oli Exit Room Vallilassa, josta oltiin varattu Aikakone-huone pelattavaksi. Täytyy sanoa, että huone oli kolmelle aikuiselle ja yhdelle kymmenvuotiaalle sopivan haastava ja aihe passeli. Pakko vielä lisätä, että Onni sai myös kredittiä pelihuoneen ohjaajalta nokkeluudestaan. Onnin hoksottimilla selvitettiin muutama juttu paremmin ja nopeammin kuin hyvin! Päästiin ulos huoneesta määräajassa ja meille jäi vielä muutama minuutti aikaakin. Oli superhauskaa! Suosittelen lämpimästi.


exit room


Lopulta ajeltiin miehen äidille syömään ja hakemaan Viljoa. Kotona katsottiin illalla vielä Onnin valitsema elokuva ja kummisetä jäi toiseksi yöksi kylään, joten parivaljakko sai viettää yhteistä laatuaikaa aina sunnuntai-iltapäivään asti.Viime kesänä järjestettiin kyseiselle kummisedälle 30-vuotislahjaksi samantyyppinen mini amazing race Helsingissä. Kesällä mahdollisuuksia on vielä himpun verran enemmän, silloin ylläripäivään kuului myöskin mm. pakopelihuone, Finnairin Sky Wheel -pyörähtelyä, Spårakoff-ajelu, Lintsillä hurjastelua, muutama mysteeri liittyen lukittuihin laatikoihin, epämääräisiin avaimiin, rautatieaseman säilytyslokeroihin ja numerolukkoihin... Päivä päättyi yhteiseen illalliseen hyvällä porukalla.
Porukalla ostettuna ja kulut jaettuna lahjan hintakaan ei välttämättä muodostu kovin suureksi, varsinkin jos käyttää hieman mielikuvitusta. Mitä mieltä olette tällaisista aineettomista elämyslahjoista? Olisiko kivaa olla itse lahjan saajana tai suunnitella toiselle ylläripäivää? 

2 kommenttia:

 1. Ihan mieletön! Juuri tälläisiä lahjoja sitä toivoisi omallekin lapselle, joko itse järjestettynä tai porukalla. Tavaraa tulee joulunakin jo niin mielettömät määrät. Valmiiksi jo ahdistelen että mihin sen tavaran kanssa joutuu kun esikoinen tässä syntyy hetkenä minä hyvänsä. Voisipa vaatia kaikkia antamaan aineettomia lahjoja, elämyksiä ja aikaansa. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan tykätty näistä tosi paljon! Varsinkin, jos on vaikea keksiä lahjaa ja tuntuu, että mitään uutta tavaraa ei tarvitse. Elämyslahjat on ihan parhaita ja niissähän on vain taivas rajana. Lisäksi uskoisin, että valinnanvaraa löytyy joka kukkarolle. Lapset on usein vähään tyytyväisiä (ne on ne aikuiset, jotka asettavat riman korkealle). Just jotkut yhteiset metsäretket ja uimahallireissut on varmasti monelle lapselle mieleenpainuvampia kuin joku muovilelu...

   Ja mun mielestä voi ihan hyvin esittää elämyslahjatoiveen lapsen puolesta, varsinkin lähimmille lahjan antajille. Ja muillekin, jos lahjatoivetta kysytään. :)

   Onnea tulevan perhetapahtuman johdosta! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...