tiistai 21. maaliskuuta 2017

Treffikalenteri 1/2017

Kirjoitin tammikuussa puolisolle ääneen lukemisen hyödyistä ja siitä virinneestä ajatuksesta toteuttaa tänä vuonna treffikalenteri. Eli ottaa vihdoin härkää sarvista kiinni ja järjestää oman puolison kanssa yhteistä aikaa / treffit kerran kuukaudessa, koko vuoden ajan. Tässähän on lasten syntymän jälkeen huomannut, että ei sitä yhteistä, lapsivapaata aikaa taivaalta noin vaan tupsahda, vaan se on ihan itse järjestettävä. Me ollaan nyt toistaiseksi saatu pidettyä kiinni tästä sopimuksesta ja tänä vuonna on treffailtu jo kolme kertaa. Mon dieu! Tämä ei tietenkään olisi mahdollista ilman anoppia, joka lupautui kaitsemaan näitä meidän herranterttuja meidän kuherrellessa. Kiitos siis vielä sinne suuntaan!

treffikalenteri

Tämä on toistaiseksi ollut niin mahtava juttu, että en voi olla kirjoittamatta siitä myös täällä. Ehkäpä joku teistä lukijoista innostuisi tarttumaan hommaan mukaan (suosittelen!). Ja jospa sieltä teiltä vaikka liikenisi hauskoja treffi-ideoita pariskunnalle, jolla on yhteiselämää takana jo useampia vuosia.

Meidän pojat alkaa olla jo sen verran isoja, että tämä perusarki kotona ei ole enää ihan niin väsyttävää, kuin se oli vielä muutama vuosi sitten. Lapset ovat kasvaneet omatoimisiksi ja nukkuvat yönsä sikeästi. Väitän silti, että oli se jälkikasvu minkä ikäistä hyvänsä, niin parisuhdeaika on tärkeää ja sen järjestäminen ei saisi olla kiven takana kenellekään. Ehkäpä tulevaisuudessa Kelan äitiyspakkauksessa olisi tarjolla palveluseteleitä, jotka mahdollistaisivat vanhemmille pienen hengähdyshetken aina silloin tällöin kahdestaan, ilman lapsia. Mikä ettei?

Itselläni ei siintäneet silmissä hienot ravintolaillalliset tai viikonloppuiset karkumatkat Euroopan kaupunkeihin näitä treffejä ajatellessa. Hah, eipä. No okei. Kaupunkiloma Euroopassa on aina hyvä idea, jos totta puhutaan, mutta rajallinen aikataulu asettaa näille suunnitelmille omat haasteensa. Enemmän meillä molemmilla on ollut ajatuksena vain ottaa rennosti ja tehdä kulloisenkin fiiliksen mukaan jotain sellaista, mitä ei yleensä tehdä tai mitä ei olla tehty koskaan ennen. Tai jos siltä tuntuu, niin olla vaikka tekemättä mitään. Maata lattialla ja räkiä kattoon, kun kerrankin voi. Toistaiseksi meidän treffit on olleet yhdistelmä liikuntaa, ruokaa ja rentoilua. Ollaan vannoutuneita mukavuudenhaluisia kotihiiriä ja noutoruoka tai kotona kokkaaminen houkuttelee usein enemmän kuin ravintolaillallinen. Vaikka niitäkin täytyy kyllä tähän vuoteen mahduttaa.

Toistaiseksi meidän treffit on olleet ajallisesti luokkaa luksus, sillä ne ovat kestäneet yhtä kertaa lukuunottamatta kokonaisen viikonlopun. Vuosi aloitettiinkin treffiteeman mukaisesti, sillä tammikuun treffejä vietettiin jo heti uudenvuoden aattona. Ohjelma valikoitui täysin fiiliksen mukaan ja ilman sen kummempia etukäteissuunnitelmia. Mies oli perjantaiyön töissä, joten käytännössä nämä treffit alkoivat vasta lauantaina, vaikka lapset menivätkin hoitoon jo perjantaina. 

Vuoden viimeisen päivän treffit aloitettiin käymällä pitkällä lenkillä Porvoon merellisissä maisemissa.

laatuaika

Lenkin jälkeen pyörähdettiin kotona syömässä, vaihtamassa vaatteet ja jatkettiin matkaa Helsinkiin, Exit Roomiin. Pakohuonepeliksi valikoitui täysin summassa Bodom, sillä se oli ainoa, johon päästiin muutaman tunnin varoitusajalla. Voin kyllä suositella tätä lämpimästi myös muille ja kertoa, että mysteeri on mahdollista selvittää myös kaksistaan. ;) Meillä oli hauskaa ja vastoin kaikkia ennakko-oletuksia, ei saatu riitaa aikaan ja oikeastaan pelattiin yhteen yllättävän hyvin. Matchy-matchy!
laatuaika

Rakettien jo paukkuessa ajettiin takaisin Porvooseen ja haettiin nepalilaisesta ravintolasta ruokaa kotiin. Poksautettiin auki pullo kuohuvaa ja siinä vaiheessa kun moni muu suomalainen oli juhlimassa vuoden vaihtumista, löhöttiin me kotisohvalla ja jatkettiin kauhuteemaa vuokraamalla Bodom-elokuva. Sunnuntain osalta treffit menivät sikäli mönkään, että mies hälytettiin töihin jo aikaisin aamulla. Nautiskelin kuitenkin itsekseni pitkistä unista, aamupalasta ja siistin kodin tunnelmasta ennen lasten kotiinpaluuta.

parisuhdetreffit

Mites ruudun sillä puolella? Oletteko päässeet viettämään parisuhdeaikaa jo tämän vuoden puolella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...