tiistai 25. huhtikuuta 2017

Helmikuun treffit

On tää kyllä aikamoista nykyään. Tämä bloggaaminen nimittäin. Ajan ottaminen postausten kirjoittamiselle ja kuvien käsittelylle on jotenkin ollut tosi hankalaa. Enkä vain ole saanut aikaiseksi, vaikka olisi ollut aikaakin. Ihan ärsyttää. Todella paljon. Tätä menoa blogi siirretään perheblogeista johonkin muinaishistoria-kategoriaan. Muutama juttu poikineen on odottanut julkaisuaan jo tovin jos toisenkin. Mutta nyt, tästä itseeni ärsyyntymisestä otan kimmokkeen ja päätän päiv... päivittää blogin ajan tasalle. Otan käsittelyyn nuo luonnoksissa homehtuvat, reppanat postausraakileet ja sen jälkeen lupaan kautta kiven ja kannon sekä itselleni, että teille lukijoilleni, että jatkossa jutut tulevat eetteriin nopeammalla aikataululla. Promise!

Jaloissa on pyörineet mm. treffipostaukset. Luvattiin siis tuon siipan kanssa treffailla tänä vuonna kerran kuussa ja tällä hetkellä treffiviikonloppuja on vietetty jo neljä kertaa. Tammikuun treffeistä kirjoitin täällä. Tarkoitus on innostaa muitakin näkemään vaivaa yhteisen ajan viettämiseen ja ehkä jakaa joitain treffivinkkejä. Okei, tällaiset kotikissat antamassa treffivinkkejä on ehkä vähän hupaisaa, mutta kyllä mekin joskus kotoa poistutaan!

Helmikuussa meillä oli jälleen mahdollista viettää treffejä pitkän kaavan mukaan, kun talvilomaansa aloittelevat lapset olivat pois kotoa perjantaista sunnuntaihin. Perjantai-illan ohjelmaan kuului pitkään ja hartaasti odottamani elokuva, Fifty shades darker. Oi että, leffa oli just niin hyvä kun ajattelinkin, että en tiedä miten maltan odottaa trilogian kolmatta osaa! 

Sen lisäksi, että ollaan kotikissoja, ollaan myös leffakissoja. Olikin luontevaa, että elokuvateatterista siirryttiin loppuillaksi herkkujen kanssa kotisohvalle tölläämään lisää leffoja.


fifty shades of gray

Lauantaiksi oltiin suunniteltu piipahdusta Tuusulanjärven jäällä - luistimet jalassa. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja sää oli upea, mutta muutaman päivän plussa-asteet ja vesisade vähän arveluttivat. Olikohan jäärata kunnossa? Täältä ja täältä löytyy reaaliaikaista tietoa talvikunnossapidosta ja luistinradan jäätilanteesta. Pakattiin autoon varmuuden vuoksi sekä luistimet, että lenkkikengät. Mikäli jää ei ole luistelukunnossa, käydään ainakin lenkkeilemässä jossain lähistöllä, Tuusulanjärven maisemissa.

jäärata

Koska jäällä näytti liikkuvan porukkaa luistimilla ihan sulavan näköisesti, niin päätettiin kokeilla, vaikka ranta melko röpelöiseltä vaikuttikin. Itse rata olikin sitten paremmassa kunnossa. Jääradalla luistelu oli tosi kiva kokemus, vaikka emme matkaluistimia omistakaan. Hyvin pääsi fiilikseen noilla tavallisillakin. Sen verran oli jäässä epätasaisuuksia, että kippasin kerran näyttävästi turvalleni, mutta en onneksi satuttanut itseäni kuin pienen mustelman verran. Voin kyllä lämpimästi suositella tuota rataa. Itse parkkeerattiin auto Gustavelundin parkkiin, josta on lyhyt matka jääradalle.

luistelu

luistelu

Ensi talven luisteluja silmällä pitäen note to self: ota eväät ja termarikahvit mukaan! Miten mukavaa tuossa olisi kymppikilsan luistelurupeaman jälkeen ollut istahtaa syömään eväitä ja hörppimään kuppi kuumaa. Ei viitsitty urheilukamppeissa kuitenkaan mennä ravintolaan, joten ajeltiin takaisin Porvooseen ja haettiin noutoruokaa kotiin. Suositus Porvoon Thai Street Food -ravintolalle!

thai food porvoo

Raittiin ilman myrkytyksestä ja saunan kuumuudesta pöllähtäneinä kotihiiret nauttivat loppuillan kotisohvalla. Tuttavallisesti. Parasta näissä lapsivapaissa viikonlopuissa kuitenkin ovat aamut. Rauhalliset, hiljaiset aamut ja runsaat aamupalat (Mimosoineen).

aamiainen

Sunnuntaina, vielä ennen lasten kotiutumista, ehdittiin käydä lenkillä Porvoossa. Kuten kuvasta näkyy, kevät teki tuloaan jo silloin.. eikä se näytä ihan hirveästi edenneen, kun miettii tämän päivän lämpöasteita ja lumisadetta! Onneksi sääkartassa näyttää hieman paremmalta vappua kohden mentäessä.

jokiranta porvoo

Sellaiset treffit helmikuussa! Ja pian ajattelin kirjoitella teille meidän viime kesän Rooman reissusta... tällä tavalla ajoissa, heh. Eihän siitä ole vielä vuottakaan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...