perjantai 14. huhtikuuta 2017

Suometar juhlapitsa

Yhteistyössä Rosso-ravintolat

Rosso järjesti vuoden alussa lapsille suunnittelukilpailun, jossa tuli kehitellä Suomi 100 -teemaan sopiva pitsa. Alun perin lasten listalle tarkoitettu voittaja olikin tuomariston mielestä niin hyvää, että se päätyi myös aikuisten koossa normilistalle. Kuusivuotiaan hämeenlinnalaisen Erikan suunnittelemaa Suometar-pitsaa on saanut tilata Rosson listalta nyt reilun kuukauden ajan. Pitsan täytteinä on suosittuja, perisuomalaisia makuja: poroa, leipäjuustoa ja kanttarelleja. Me saimme kutsun ruokailemaan ja maistelemaan tätä uutta juhlavuoden pitsaa Porvoon Rossoon.

rosso

rosso lasten kanssa

Pian nelikymppinen Rosso on klassikko. Italialaisia makuja tarjoava ravintola on tunnettu erityisesti hyvistä pitsoistaan, mutta listalta löytyy kyllä monta muutakin erittäin hyvää vaihtoehtoa. Rosso on helposti lähestyttävä ja kotoinen. Lasten kanssa ravintolaan on todella helppo mennä ja käynnit ovat olleet poikkeuksetta meillä sekä lasten että aikuisten mieleen.

lasten kanssa ravintolaan

Viljo ilmoitti tarjoilijalle heti alkuun hyvin määrätietoisesti, haluavansa kokiksen, lihapullat ja muusia. Onni valitsi pitsan ilmakuivatulla kinkulla ja mozzarellalla. Miehen kanssa tilattiin Suomettaret.

rosson pitsat

Suometar oli erittäin positiivinen yllätys ja mieleinen makukokemus suomalaisine täytteineen. Pitsa oli maukas ja täytteet sopivat yhteen loistavasti. Rosson pitsat saa halutessaan myös rukiisella tai gluteenittomalla pohjalla.

suometar pizza

Pienempien ikiliikkujien kanssa ravintolakäynnit ei aina ole sieltä nautinnollisimmasta päästä. Esikoinen viihtyy kyllä pöydässä niin kauan kuin kännykässä on virtaa ja nettiyhteys, mutta tuollainen neljävuotias kaipaa muutakin. Eli kun me vanhemmat halutaan ruokailla ateriamme rauhassa loppuun, on Rosson leikkipaikka pelastus. Pöytä valitaankin näillä kerroilla ilman muuta Viljon mieltymysten mukaisesti leikkipaikan vierestä. Kaikki voittaa - myös ravintolan muut asiakkaat. ;)

rosso leikkipaikka

juhlapizza

Rosso on muuten mukana myös ELO- eli suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön koordinoimassa Syödään yhdessä -hankkeessa. Hanke kannustaa nimensä mukaisesti yhdessä syömiseen, muun muassa joka kuukauden 6. päivä kehotetaan kokoontumaan yhteisten ruokapöytien ääreen eri teemoilla. Myös Rosso on teemapäivissä mukana. Mielestäni todella tärkeä hanke! Olin aika pöyristynyt kuullessani, että Suomessa syödään OECD maista vähiten yhdessä! Tähän pitää saada muutos, joten nyt kaikki kipin kapin yhteisten pääsiäisherkkujen ääreen! Nauttikaahan pääsiäisestä ja toivottavasti myös auringosta!

Rossolle kiitokset illallisesta ja erityiskiitokset Porvoon Rossolle harvinaisen hyvästä palvelusta! Ihan 10+++

2 kommenttia:

 1. Mukava kuulla Rossosta taas. Muistan Rosson lapsuudestani mutta joskus se putosi ruokalistallisesti johonkin kuiluun eikä olla sen koommin siellä käyty. Nyt kyllä näyttää ja kuulostaa houkuttelevalta. Pitääpä laittaa korvantaakse muistiin, että seuraavan kerran kun mennään ulos, voisi mennä ihmettelemään vaikka heidän pitsalistaa - lasten kanssa!

  Mukavaa pääsiäisenjatkoa sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Rossolle kannattaa antaa uusi mahdollisuus! Minut se on yllättänyt positiivisesti nyt parin viime vuoden aikana, kun siellä on käyty lasten kanssa. Erityisesti pitsaravintolana on ihan loistava!

   Ja kiitti! Pääsiäisen pyhistä on enää rippeet jäljellä, mutta nauttikaahan tekin vielä niistä ennen uutta arkea! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...