keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Lasten kanssa Roomassa: Hydromania vesipuisto

Kirjoittelin äskettäin meidän Rooman matkan lennoista ja hotellista. Tällä kertaa ajattelin vinkata kivan käyntikohteen kuuman kesäpäivän varalle, nimittäin vesipuisto Hydromanian. Kyllä. Kaupunkilomailuun voi helposti yhdistää päivän vesipuistossa, vaikka se ei ehkä tulisikaan mieleen ihan ensimmäisenä Rooman matkaa suunnitellessa. Ihan MUST, jos matkustat helteellä, kaipaat viilennystä ja lapset alkavat kyllästyä kaupunkilomailuun! Ja kyllä voisin itse asiassa mennä tuonne vaikka ilman lapsiakin..


vesipuisto rooma

Kun oltiin kolme hikistä päivää pyöritty kaupungilla, alkoi tuntua siltä, että on pakko saada jotain viilennystä. Oltiin kaikki aivan uuvuksissa siitä kuumuudesta ja tuumittiin, että Rooman kokoisesta kaupungista on pakko löytyä joku keidas, kylpylä tai edes uima-allas. Surffaillessa löydettiin itse asiassa Rooman ympäristöstä ainakin kaksi vesipuistoa: Hydromania ja Zoomarine. Päädyttiin Hydromaniaan, joka sijaitsee tuolla kaupungin länsipuolella.

rooma hydromania

Hydromaniaan oli todella helppo kulkea julkisilla. Terminin päärautatieasemalta hypättiin Battistinin suuntaan kulkevaan A-linjan metroon ja jäätiin pois Valle Aurelian pysäkillä (Vatikaanista seuraava). Metropysäkiltä ulos tullessa pyörittiin hetken hoomoilasina, mutta siinäpä olikin ihan metroaseman vieressä bussiterminaali, jossa vaihdetaan bussiin numero 906. Tämä bussi pysähtyy vesipuiston kohdalla. Busseja lähtee 25 minuutin välein mennen-tullen ja matka kestää puolisen tuntia. Vesipuiston lippuluukulta saa sitten ostettua paluulipun, jos kertalipuilla matkustat (bussikuskit eivät myy lippuja).
rooman metrokartta

rooma lasten kanssa

Lippujen hinnat löydät täältä. Mielestäni puisto ei ollut kallis, kun ajattelee, että meiltä neljältä koko päivän puljailut maksoivat vähän reilu 60 euroa. Olisimme ostaneet myös muutaman euron kalliimmat Gold -liput, joilla olisi päässyt aidatuille aurinkotuolialueille, mutta ne olivat jo täynnä. Päivän aikana huomattiin kyllä, että ei me niillä aurinkotuoleilla oltaisi ehditty makoilemaankaan, kun koko ajan oltiin jossain altaassa.

vesipuisto italia

Tavarat jätettiin lokeroihin heti sisääntuloportin jälkeen, jonka vuoksi puistosta ei ole enempää kuvia. Säilytyslokeroiden lisäksi puistosta löytyy ravintoloita, joista saa ostettua syötävää ja juotavaa. Myytävänä on myös sandaaleja, pyyhkeitä jne., joten täällä pärjää, vaikka mukana olisivat vain ne uikkarit, kuten meillä. Uima-altaita ja liukuja löytyy myös ihan pienimmille, sekä vähän hurjemmille vesipedoille. Oma suosikki oli varmaankin aaltoallas.

roomaaan lasten kanssa

Aika onnellinen perhe tuolta lähti kohti hotellia illalla vasta kun vesipuisto suljettiin. Jos reissu olisi ollut pidempi, oltaisiin varmasti tultu myös toiseksi päiväksi tai vaihtoehtoisesti testattu se toinen vesipuisto. Myös Lido di Ostian merenrantakaupunki Rooman vieressä voisi olla mielenkiintoinen käyntikohde kesällä. Juuri se paikka, jonne monet paikalliset karkaavat helteitä ja turisteja pakoon.

italia huvipuisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...