maanantai 8. toukokuuta 2017

Lasten kanssa Roomassa: lennot ja hotelli

Olen luvannut kirjoittaa teille meidän viime kesän Rooman matkasta. Nyt sain käytyä kuvia hieman postausta varten läpi (siis iik, nyt jo!!), mutta niitä on niin paljon, etten osaa valita ja taitaa olla paras jakaa tämäkin reissu useampaan postaukseen. Tässä ensimmäisessä postauksessa kirjoittelen meidän kokemuksia Finnairin lennoista, Fiumicinon kentältä siirtymisestä Rooman keskustaan, sekä hotellista.

Tämä matka oli todellinen äkkilähtö, sillä elokuisen torstain iltapäivällä aloin vihjailla miehelle, että voitaisiin vielä jonnekin pikaisesti lähteä, ennen kuin koulut seuraavalla viikolla alkavat. Aloin katsella lentoja ja vaikka mitään halpoja äkkilähtöjä ei siihen hätään ollut tarjolla, niin kohtuuhintaiset lennot Roomaan löytyivät Finnairilta. Yhden ruumaan menevän laukun kanssa lennot maksoivat noin 1020 euroa (2 aikuista ja 2 lasta).

Kahdeksalta illalla saatiin lopulta varattua lennot, jotka lähtivät jo seuraavana aamuna. Tällaiselle kärsimättömälle hätähousulle kuin minä, nämä pikalähdöt sopivat paremmin kuin hyvin, heh. Äkkiä kissanhoitokuviot kuntoon, lapset nukkumaan, hotellia etsimään ja varaamaan, pakkaamaan ja muutamaksi tunniksi nukkumaan. Viideltä ylös ja matkaan. Lapsille kerrottiin matkan määränpää vasta autossa matkalla lentokentälle.

Helsingin pään lähtöselvityksessä muuten jouduttiin jostain syystä maksamaan ruumaan menevästä laukusta uudelleen, vaikka oltiin se maksettu jo matkaa varatessa. Jostain syystä sitä ei vain näkynyt missään. Reissun jälkeen sitä sitten jouduttiin selvittelemään useamman puhelun ja sähköpostin välityksellä, ja jossain vaiheessa vaikutti siltä, että edes kuitti, jossa näkyy maksettu laukku, ei riitä Finnairille todisteeksi siitä, että matkatavaroista maksettiin kahteen kertaan... Lopulta tähdet loksahtivat kohdilleen ja saatiin palautuksena ylimääräinen maksu.

lasten kanssa italiassa

Lento Helsingistä Roomaan kestää vain vähän alle kolme ja puoli tuntia. Lyhyestä lennosta huolimatta varattiin pojille puuhaa, jotta aika ei kävisi pitkäksi. Eihän Viljo siitäkään huolimatta jaksa tuota aikaa istua paikallaan, joten vessareissuja tuli tehtyä ja lentoemännille lirkuteltua. Lennot olivat aikataulussa ja kaikki toimi hyvin, mutta erityisesti tällä kertaa pitää kyllä kehua Finnairin asiakaspalvelua, sillä tuo meidän kolmevuotias lentomatkaaja (ja tietysti meidät muutkin) otettiin kyllä erittäin iloisesti ja ystävällisesti huomioon. Lisäksi pojat saivat lennon laskeuduttua kurkata ohjaamoon ja vaihtaa muutaman sanan kapteenin kanssa.

rooma finnair

Lasten kanssa on hauskaa matkustaa, sillä aika usein pienet, tarkkaavaiset silmät huomioivat monia sellaisia seikkoja, joihin itse ei tulisi kiinnittäneeksi huomiota, kuten aurinkolasit lentokoneen siivellä. :D

lasten kanssa lennolla

roomaan finnair

Ihan kivat kelit.

rooman sää

Rooman Fiumicinon lentokentältä varmastikin helpoin ja nopein tapa siirtyä keskustaan on hypätä Leonardo Express -junaan. Sillä mekin reissattiin molempiin suuntiin. Junia lähtee vartin välein laitureilta 23 ja 24, ja liput saa helposti ostettua esimerkiksi automaatista (ennen junaan nousemista lippu täytyy leimata). Yhdensuuntainen aikuisten lippu maksaa 14 euroa, alle neljävuotiaat ilmaiseksi ja yksi 4-12 -vuotias myös matkustaa maksavan aikuisen kanssa ilmaiseksi. Juna ei pysähdy väliasemilla ollenkaan ja matka kestää noin puolisen tuntia. Junat ovat oikein siistejä ja nykyaikaisia.

junalla roomaan lentokentältä

lentokenttäjuna rooma

Koska reissu toteutui niin nopeasti, meille ei jäänyt juurikaan aikaa vertailla eri majoitusvaihtoehtoja tai etsiä lyhyelle kaupunkilomalle ideaalisinta kaupunginosaa. Tärkein kriteeri oli sijainti, jonka vuoksi päädyttiin etsimään hotelli lyhyen matkan päästä Terminin asemasta ja keskustasta, jotta turhaan kulkemiseen ei menisi liikaa aikaa. Koska elokuu on etelä-Euroopan vilkkainta loma-aikaa ja turisteja on PALJON, ei hotelleista välttämättä näin lyhyellä varoitusajalla löydy kovin helposti tilaa, varsinkin kun kyseessä on nelihenkinen perhe.

Lopulta huone löytyi Hotel Royal Courtista, vain parin sadan metrin päästä asemalta. Neljän tähden hotelli oli pieni, sympaattinen ja oikein siisti, mutta muutama moitekin on pakko mainita. Respassa oli töissä eräs sitruunan niellyt mies, joka ei osannut asiakaspalvelun alkeitakaan. Asiallinen, mutta jotenkin ihan todella epäystävällinen ja tyly. Vastapainoksi respassa oli välillä nainen, joka oli puolestaan ystävällinen kollegansakin edestä. Toisekseen, meidän huone sijaitsi ensimmäisessä kerroksessa, suoraan respaa vastapäätä ja kaikki äänet respasta kuuluivat paperinohuen oven läpi. Tämä ei onneksi haitannut lapsia, joten annettiin olla. Ensimmäisen illan jälkeen olisi tehnyt mieli käydä pyytämässä huoneen vaihtoa, mutta oltiin liian väsyneitä, eikä jaksettu. Nukahtamisen jälkeen ei oltaisi herätty varmaan edes pommiin.

royal court rooma

Lisäksi, huone oli tosi pieni neljälle. Käytännössä huone oli ihan tavallinen kahden hengen standard-huone, mutta sinne oli tuotu kaksi lisävuodetta parisängyn molemmin puolin, joten liikkumatilaa ei jäänyt oikeastaan yhtään. Toisaalta tämäkään ei haitannut liikaa, sillä vietettiin hotellilla käytännössä vain yöt.  

Entäs hotellin aamupalan hinta. Mietittiin, jos oltaisiin sittenkin ostettu aamupala hotellilta ja kysyttiin hintaa. Nyt en muista tarkkaa summaa enää, mutta aamupalan hinta yhteensä meiltä neljältä olisi ollut noin viidenkympin hujakoilla (per aamu siis). Mielestäni melko tyyristä hotellin asukkaille, joten ei kiitos. Hotellin lähiympäristössä oli joitain kahviloita, jotka tarjosivat kyllä aamupalaa, mutta se oli italialaiseen tyyliin kahvi + croissant tai joku muu makea höttö. Pari kahvilaa, jotka tarjosivat aamupalalla myös mm. munakasta, (palanutta) pekonia tai jonkinlaista täytettyä leipää, löydettiin, mutta laatu sitten valitettavasti oli aika onnetonta.

cappuccino rooma

Summa summarum, hotelli oli meidän tarpeisiin ihan riittävä, eikä hintakaan keventänyt lompakkoa liikaa. Kolme yötä maksoi noin 310 euroa.

rooman hotelli

Ja en voi väittää, etteikö tuolla oltaisi viihdytty! Iltaisin oli ihanaa upottaa päivän kävelystä väsyneet jalat kylpyammeeseen ja suunnitella seuraavaa päivää...

kaupunkiloma lasten kanssa

roomassa perheen kanssa

Seuraavaksi voisin kirjoitella siitä, mitä me tehtiin tuolla ikuisessa kaupungissa ja antaa pari ihan MUST vinkkiä lasten kanssa Roomassa matkaileville.

4 kommenttia:

 1. Ihanan rento lähestyminen matkailuun!:) Hyvä muistutus myös nuo puuhat lentokoneeseen..meillä kyllä riittää vipinää kun pennut ärsyttää toinen toistaan mutta ehkä joku kirja tai kynät välissä vois viideks minuutiks rauhoittaa tilannetta;) Ja äääks kerro jo se must-vinkki, parin viikon päästä samaa kohdetta pukkaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa mitä, mä ajattelin sua tätä kirjoittaessani! ;) Ja itse asiassa, jos olisi ollut yhtään enemmän aikaa suunnitella reissua, niin olisin varmaan kääntynyt kysymään sulta vinkkejä! :D En tiedä osaanko antaa sulle mitään vinkkiä, mitä et Italiasta jo tietäisi...? :D

   Ja voi että, pääsisinpä teidän matkalaukkuun! Rooman kelit kyllä tällä hetkellä houkuttaa hieman enemmän kuin tämä meidän toukokuinen lumisade...

   No voin mä vihjata, että vinkit liittyy Villa Borgheseen, Bioparcoon ja Hydromaniaan. ;) Postausta mm. näistä tulossa kunhan ehdin. :) Ihanaa reissua teille! <3

   Poista
 2. Voi, ihana<3 Ja lapsiperheelle en kyllä vinkkejä olisi osannut antaa, meidän reissut kun on mennyt aikuisjohtoisesti vauvat vielä mahassa tai matkarattaissa köllötellen. Nyt pojan ollessa 5-vuotias pitää jo vähän alkaa miettiä nähtävyyksiä hänenkin kantilta. Kiitos siis vinkkien valottamisesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! :) En tiedä onko toi Hydromania vielä auki kun menette (aukeaa ilmeisesti 1.6.), mut jos on hellettä, niin varmasti oikein kiva vaihtoehto kaupungilla tallailuun. Toinen, joka oli meillä mietteissä, oli Zoomarine. Siitä ei ole siis kokemusta, mutta voi olla ihan kiva paikka myös (vähän sivussa Rooman ytimestä). :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...