maanantai 15. toukokuuta 2017

Niin paljon herkkuja, niin vähän tilaa vatsassa...

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun herkkujen ympäröimänä PetriS Chocolate Roomissa viime keskiviikkona istuin. Ai miksikö? Sellainen herkuttelijan taivas, enkä millään jaksanut maistaa kaikkea! Mikä hirvittävä vääryys! Meitä porvoolaisia bloggaajia oli kutsuttu tutustumaan Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitsevaan herkkumyymälä-kahvilaan, jossa yrittäjäpariskunta Nina ja Petri Sirén kertoivat meille yrityksensä tarinan ja johdattelivat suklaan ja muiden herkkujen makeaan maailmaan.


petris chocolate

PetriS Chocolate Room sijaitsee vanhan kaupungin sydämessä, kauniissa vanhassa talossa (Jokikatu 16). Myymälä-kahvila on avoinna joka päivä ja nettikauppakin toimii 24/7!

porvoo petris

Alkuruokana meillä oli suklaatasting. Maisteltiin kuvassa näkyviä herkkuja: kaakaovoita, kaakaomassaa, sekä erilaisia suklaita ja praliineja. Samalla saatiin kuulla hieman tarinaa siitä, kuinka nämä herkut syntyvät - ideasta myyntivitriiniin. Se on pitkä ja työläs prosessi, jossa ei mennä sieltä missä aita on matalin. Intohimoisesti alaansa suhtautuville Siréneille kelpaa vain paras, eikä laadusta tingitä, joten parhaiden kaakaopapujen perässä mennään kirjaimellisesti maailman ääriin. Pariskunta tuo maahan itse tarvitsemansa raaka-aineet, jotta voivat olla varmoja tuotteiden laadusta ja eettisyydestä.

petris suklaatasting

petri siren

nina siren

PetriS Chocolate Room ei ole vain suklaakauppa, vaan samoissa tiloissa on myös kahvila, jossa voi istahtaa shoppailun lomassa. Vitriinistä löytyy makeiden herkkujen lisäksi myös valikoima suolaista suuhunpantavaa.

porvoon kahvilat

Suolaisten herkkujen jälkeen päästiinkin itse asiaan, eli jälkiruokiin. Tarjolla oli toinen toistaan upeampia kakkuja, praliineja ja macaronseja.

petris porvoo

Ninan ja Petrin tuotteissa ei valkoisella sokerilla iloitella, vaan makeutuksena käytetään mieluiten mm. intiaani- ja ruokosokeria. Maku syntyy aidoista raaka-aineista, kuten suklaasta, pähkinöistä, marjoista ja hedelmistä. Gluteenitonta ruokavaliota noudattaville on ilo kertoa, että valtaosa kahvila-konditorian tuotteista ovat gluteenittomia ja myös vegaanisia tuotteita on saatavilla paljon. Itse maistoin vegaanista suklaakakkua ja se oli todella hyvää! Monet kakkupohjat valmistetaan mantelijauhosta vehnän sijaan. Täällä ei tarvitse siis erikoisruokavaliota noudattavankaan tyytyä mauttomiin, muoviin pakattuihin korppuihin muiden herkutellessa kakuilla ja suklailla.

porvoo tilauskakut

Otin omalle lautaselleni herkullista, vegaanista suklaakakkua, jonka päällä on pakastekuivattuja marjoja, sekä taivaallista mansikka-samppanjakakkua. Harmitti vietävästi, kun en jaksanut maistaa kolmen suklaan moussekakkua, enkä praliineja enempää...

suklaamoussekakku

Vaikka normaalisti valitsen kakkuvitriinistä sen kaikkein suklaisimman kakun, niin tällä kertaa voiton vei ihanan kuohkea ja marjainen mansikka-samppanjakakku! Voi taivas miten hyvää, kuten myös mm. samppanja-macaronsit. Voisin hyvin kuvitella herkuttelevani näillä syksyn nelikymppisilläni... Samppanjan kanssa tietysti.

kesän juhlakakku


Kotiin lähdin hivenen viisaampana, hyvinvoivana (suklaa lisää hyvinvointia), mutta ylensyöneenä ja varmasti kilon painavampana. Hampaankoloon jäi se kolmen suklaan kakku. Valitettavasti vain kuvainnollisesti. Mutta vielä minä sen maistan! Kiitos herkullisesta illasta Nina ja Petri!

4 kommenttia:

 1. Lääh!
  Voidaanko mennä tonne kahville <3

  VastaaPoista
 2. OiOiOi miten herrrrrkullisen näköistä!!! :) Yksi syy lisää päästä pian Porvooseen!
  Ollaan aivan super rakastuneita Porvoon vanhaan kaupunkiin, mutta nyt kolmeen viime kesään ei olla päästy käymään siellä. :( Lottovoittoa odotellessa niin sitten tallustellaan Porvoon vanhaa kaupunkia eessuntaassun vaikka joka viikko! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti pian Porvooseen, jos noin pitkä tauko on päässyt syntymään! Mutta hei, jos kesällä ei onnaa, niin ei se ole niin vaarallista. Vanha kaupunki ei häviä minnekään ja sinne on kiva piipahtaa ihan minä vuodenaikana tahansa! Itse asiassa, esimerkiksi syksyllä siellä on vähän väljempääkin. Tervetuloa Porvooseen! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...