perjantai 9. kesäkuuta 2017

Luonnonkosmetiikkaa kotimaisista marjoista - EKOPHARMA

Taannoisen Ecoskin-hoitolakäynnin yhteydessä sain omalle iholleni valikoidut täsmätuotteet testattavakseni. Porvoolaisessa Ecoskin -hoitolassakin käytössä oleva ammattisarja EKOPHARMA on sertifioitua, kotimaista luonnonkosmetiikkaa, joka käyttää tuotteidensa pohjana veden sijaan kotimaisia marja- ja kasviuutteita. EKOPHARMA on saanut alkunsa perustajansa, Anni Linnavirran omista iho- ja hiuspohjan ongelmista, joille oli vaikea löytää sopivia hoitotuotteita. Luonnonkosmetiikka ei aina sovi herkkäihoisille herkistävien ainesosien vuoksi, mutta EKOPHARMAN tuotteet on kehitelty vastaamaan juuri tähän tarpeeseen - ne ovat paitsi tehokkaita, myös hellävaraisia ja hyvin siedettyjä. Vaikka tuotteet ovat hoitolakäytössä ammattilaisilla, ne ovat myös meidän kuluttajien saatavilla: jälleenmyyjät näet täältä.

luonnonkosmetiikka

Antioksidantti- ja ravinnerikkaat kotimaiset marjat muodostavat EKOPHARMAN neljä hoitolinjaa, joista kukin on kehitelty vastaamaan ihon erilaisiin tarpeisiin: mustaherukka (sensitive), tyrni (anti-age), vadelma (moisturize) ja karpalo (balance).

kotimainen luonnonkosmetikkasarja

Karpalo-hoitolinja tasapainoittaa ihoa ja mm. vähentää sen tulehdusta. Karpalo sisältää A- ja E-vitamiineja, antioksidantteja sekä puhdistavia antimikrobisia yhdisteitä.  

Vadelma-hoitolinjan tuotteet puolestaan lupaavat heleyttää, pehmentää ja kosteuttaa. Vadelmansiemenöljy sisältää ihoa ravitsevia omega-rasvahappoja, karotenoideja, sekä B- ja E-vitamiinia.

Tyrni-hoitolinja perustuu marjan sisältämiin voimakkaisiin antioksidantteihin, jotka vahvistavat ja uudistavat ihoa tehokkaasti. Karotenoidit parantavat ihon aineenvaihduntaa, kollageenisynteesiä ja elastisuutta. 

Mustaherukka-linja on kehitetty rauhoittamaan ja vahvistamaan ihoa. C-vitamiini ja polyfenolit suojaavat herkkää ihoa, karotenoidit ehkäisevät kutinaa ja kuivumista, ja mustaherukan siemenöljy ravitsee ja hoitaa.

ekopharma luomusarja

Ecoskinin Johanna valitsi iholleni tuotteet, joilla olen nyt hemmotellut kasvojani aamuin-illoin kuukauden ajan. Käytössäni on tuotteita sarjan jokaiselta linjalta ja olen aivan ihastunut niihin. Vaikka aikaisemmin käyttämäni tuotteet eivät olleet huonoja nekään, huomaan yhden olennaisen eron käytön aikana: kosteutus. En ole ilmeisesti osannut ihan täysin vastata ihoni vaatimuksiin oikeanlaisella puhdistuksella ja riittävällä kosteutuksella! Nyt iho kiittää olemalla sileämpi ja pehmeämpi, eikä sen tarvitse ollenkaan kiristellä pesun jälkeen.

meikitön iho

En usko, että mikään ihonhoitotuote taikoo ryppyjä pois kenenkään kasvoilta, mutta ne pinnalliset juonteet, jotka johtuvat kuivasta ja kiristelevästä ihosta (ja joista tulisi ryppyjä ennen pitkää ilman toimenpiteitä), ovat poissa. Hyvät ihmiset annankin teille nyt ilmaisen vinkin: antakaa ammattilaisen valita ihollenne oikeanlaiset tuotteet! Olin itse yllättynyt miten monipuolinen valikoima erilaisia tuotteita EKOPHARMAlla on, joten sieltä löytyy varmasti jokaisen ihon tarpeisiin omansa. 

Tällä hetkellä ihonhoitorutiiniini on seuraavanlainen:

Iltaisin käytän meikinpuhdistukseen Karpalo puhdistusöljyä, joka hierotaan sormin kuiville kasvoille (myös silmämeikille). Öljy sulattaa iholta meikin hellävaraisesti ja pesen sen lopuksi pois ylellisen tuntuisella Vadelma puhdistusvaahdolla.

ekopharma vadelma

Tämä kaksoispuhdistus on niin tehokas, että sen mukana lähtee vaivatta myös ei-luonnonkosmetiikkaa oleva meikkivoide. Ihosta tulee täysin puhdas olematta kiristävä. AHA-Tyrni Duo-kuorinta-ainetta käytetään 2-4 kertaa kuukaudessa kirkastamaan ihoa ja poistamaan kuollutta ihosolukkoa. Kuorinnan bambujauhe toimii mekaanisena, mutta hellävaraisena kuorintana ja hedelmähapot kuorivat kemiallisesti. Tykkään tämän koostumuksesta tosi paljon, rakeita on paljon ja vaikka ne ovat pieniä, ne tuntuvat kuorivan tehokkaasti. Olen kuorintojen suhteen kranttu, mutta tämä on täydellinen!

tyrni kuorinta-aine

Puhdistuksen jälkeen on Tyrni kasvoveden vuoro. Kasvoveden käytössä sinänsä ei ole mitään uutta, mutta itse olen aina tottunut pyyhkimään sen vanulapulla ja näin myös varmistamaan, että kaikki epäpuhtaudet ovat lähteneet iholta. Johanna neuvoi kuitenkin levittämään tämän kasvoveden iholle sormin! Näin sitä ei mene hukkaan imeytyessään vanulappuihin. Iho saa jäädä kasvoveden levityksen jälkeen kunnolla kosteaksi, jotta se vastaanottaa paremmin hoitotuotteet. Kasvovesi siis myös kosteuttaa ja tasapainoittaa ihon pH:n. Tämä kasvovesi on ehkä myös aavistuksen geelimäinen, joten se on helppo sivellä iholle sormin verrattuna täysin ohueen nesteeseen.

luomu kasvovesi

Kasvoveden kosteuttamalle iholle levitetään seuraavaksi Tyrni hoitoseerumi. Tämä on todellinen antioksidantti- ja vitamiinipommi ikääntyvälle iholle, joka soveltuu myös silmänympäryksille. Tämä on jotenkin niin hoitavan tuntuista, että tykkään hieroa sitä painellen kasvoille ja ajatella, että kaikki seerumin sisältämät tehoaineet kulkeutuvat huokosten kautta syvälle kudoksiin..

luomu ihonhoitotuotteet

Hoitoseerumin perään taputtelen pari pisaraa Tyrni silmänympärysvoidetta ja lopuksi hoitovoiteen: iltakäytössä on Herukka hoitovoide appelsiinin eteerisellä öljyllä ja aamulla Kesä suojaava päivävoide porkkanauutteella, jossa on suojakerroin 15.

Mies pyöritteli puteleille silmiään ja kysyi, että tarvitsenko oikeasti noita kaikkia. Itse asiassa kyllä, kun tarkemmin miettii. Tässä ei ole mitään ylimääräistä, mutta kaikki ne, joita ikäiseni iho kaipaa ulkoisesti. Olen ollut todella tyytyväinen tuotteisiin ja tällä hetkellä uskon, että haluan jatkaa näiden käyttöä jatkossakin. 

Sitä paitsi, minusta on ihana ajatus, että voin käyttää laadukasta, eläinkokeetonta ja lähituotettua luonnonkosmetiikkaa, joka on kotimainen! Voisiko enempää toivoakaan? Jopa hinta näillä tuotteilla on oikein kohtuullinen. EKOPHARMAlla on avainlipputunnus - tuotteet siis sekä kehitetään, valmistetaan ja pakataan Helsingissä, josta ne lähetetään jälleenmyyjille täysin ilman välikäsiä. Luonnonkosmetiikkasertifikaatti FI-Natura korostaa kriteereissään kotimaisuutta, lähituotantoa sekä luonnon keruutuotteita. Tuotteilla on myös Animalian myöntämä Leaping Bunny -tunnus kertomassa eläinkokeettomuudesta. Kaikki EKOPHARMAn tuotteet sovaltuvat myös vegaaneille.

Kiitos EKOPHARMAlle tuotteista!

(EKOPHARMA -tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...